Οικονομία

Γ. Βρούτσης: Aντίμετρα, ο “φερετζές” των μέτρων!

Γ. Βρούτσης: Aντίμετρα, ο “φερετζές” των μέτρων!
«Φερετζέ» των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα της συμφωνίας με τους θεσμούς, αποκαλεί τα αντίμετρα, ο Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής της ΝΔ επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με «τα δήθεν φιλολαϊκά “αντίμετρα” ψάχνει για άλλοθι και συνενόχους, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητα και τις τεράστιες ευθύνες του.»

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «τα μέτρα -2% του ΑΕΠ σε συντάξεις και αφορολόγητο- αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς η υλοποίησή τους θα συμβάλλει στη δημιουργία του εξοντωτικού και δεσμευτικού πλεονάσματος του 3,5%».

Αυτό σημαίνει, κατά τον πρώην υπουργό Εργασίας ότι «αν και εφόσον υπάρξουν “αντίμετρα”, αυτά θα χτιστούν πάνω στα αχρείαστα επώδυνα μέτρα της περικοπής δύο επιπλέον συντάξεων και ενός μισθού που προηγούνται! Δηλαδή, ψηφίζοντας τα “αντίμετρα” της κυβέρνησης, έμμεσα ψηφίζονται και τα μέτρα που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξουν τα “αντίμετρα”».

«Επειδή, η αθλιότητα έχει και όριο και στη Ν.Δ. εκβιασμοί και ψευτοδιλήμματα δεν περνούν, θα πρέπει να ψάξουν αλλού για συνενόχους», καταλήγει ο κ.Βρούτσης.