Οικονομία

Black out στο σύστημα του ΟΑΕΔ εδώ και τρεις εβδομάδες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Black out στο σύστημα του ΟΑΕΔ εδώ και τρεις εβδομάδες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Στην καταγγελία ότι η λειτουργία του ΟΠΣ (Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήματος) ΟΑΕΔ δεν λειτουργεί εδώ και τρεις εβδομάδες προχώρησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων Αδέσμευτη Φωνή των υπαλλήλων του Οργανισμού.

Όπως κατήγγειλαν «ο κεντρικός εξυπηρετητής (server) ο οποίος εξυπηρετούσε όλες τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ανά την Ελλάδα για τα αντικείμενα του ΟΕΚ, όπως τα δάνεια, τις εργατικές κατοικίες, τα παραχωρητήρια κ.α έχει εδώ και τρεις βδομάδες σταματήσει να λειτουργεί. Το τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε δυστυχώς δεν έχει επιλυθεί μέχρι σήμερα δημιουργώντας πολλές σοβαρές δυσχέρειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους πολίτες».

Όπως εξηγούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καμία αίτηση για την ρύθμιση των δανείων δεν μπορεί να επεξεργαστεί, κανένα παραχωρητήριο δεν μπορεί να εκδοθεί, τεχνικά σχέδια είναι αδύνατο να εκτυπωθούν και οι δικαιούχοι πηγαινοέρχονται στις υπηρεσίες χωρίς κανένας να μπορεί να τους απαντήσει για το πότε επιτέλους θα επαναλειτουργήσει το ΟΠΣ!

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα αντικείμενα των οργανισμών εργατικής κατοικίας και εστίας είναι δεύτερης προτεραιότητας στον ΟΑΕΔ αφού δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό γιατί δεν επιλύεται το τεχνικό πρόβλημα με κατεπείγουσες αποφάσεις της Διοίκησης. Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις εισφορές τους υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ και ο ΟΑΕΔ από το 2012 που τις διαχειρίζεται, μαζί με τα αποθεματικά, έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 Δις €».

Οι εργαζόμενοι αναρωτιουνται που πήγαν αύρα τα χρήματα; γιατί δεν αποφασίζεται κατά προτεραιότητα η εκταμίευση της δαπάνης για την προμήθεια νέου server ή την επισκευή του υπάρχοντος; Μάλιστα καταγγέλλουν ότι ακόμη και οι νέες ρυθμίσεις για τις εργατικές κατοικίες και για τα δάνεια με επιδότηση επιτοκίου του ΟΕΚ που νομοθετήθηκαν «όσο καλές προθέσεις και να υπάρχουν από την κάθε ηγεσία ενός Υπουργείου εάν δεν έχουν επαφή με τους εργαζόμενους για την εφαρμογή των νόμων δυστυχώς το μόνο που θα προκαλείται είναι ένα μεγάλο, συνεχιζόμενο πρόβλημα. Τελικώς εκείνο που διαπιστώνει κανείς, ακόμα και σήμερα, το 2019, είναι ότι πολλά σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τον απασχολούσαν χρόνια, αντιμετωπίζονται με προχειρότητα, έλλειψη προετοιμασίας και συνεννόησης!».