Οικονομία

Υπουργείο Οικονομικών: Συνάντηση με την Τρόικα αύριο στο Παρίσι

Bloomberg: Συνάντηση με την Τρόικα αύριο στο Παρίσι Bloomberg: Συνάντηση με την Τρόικα αύριο στο Παρίσι
Υπουργείο Οικονομικών: Συνάντηση με την Τρόικα αύριο στο Παρίσι Ραντεβού στο Παρίσι θα έχει την Τρίτη το οικονομικό επιτελείο με την Τρόικα, για να δοθεί τέλος στην εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις, οπως μεταδίδει πριν απο λίγη ώρα το πρακτορείο Bloomberg και επιβεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών

Το Bloomberg επικαλείται για την πληροφορία αυτή πηγή της τριμερούς, ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν άγνοια μέχρι στιγμής.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης έστειλε την Κυριακή το πακέτο διευκρινίσεων και μέτρων που περιλαμβάνει εναλλακτικά μέτρα για τυχόν κάλυψη του δημοσιονομικού κενού που επικαλείται η τρόικα, αλλά και επιπλέον επιχειρήματα για τις δυνατότητες του νέου προϋπολογισμού του 2015.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» παραμένει το θέμα του δημοσιονομικού κενού, με την τρόικα να το υπολογίζει σε 2-3 δισεκ. ευρώ για το 2015.

Από την απάντηση θα κριθεί αν υπάρχει πιθανότητα να επαναληφθούν σύντομα οι διαπραγματεύσεις και να επιστρέψει στη Αθήνα η τρόικα ή όχι, αλλά πάντως γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι χάνεται ο στόχος για συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

NETWORK