Οικονομία

Νεός «κύκλος» απολύσεων εποχικών στο Πόρτο Καρράς

Νεός «κύκλος» απολύσεων εποχικών στο Πόρτο Καρράς (φωτο:ΑΠΕ) Νεός «κύκλος» απολύσεων εποχικών στο Πόρτο Καρράς (φωτο:ΑΠΕ)
Νεός «κύκλος» απολύσεων εποχικών στο Πόρτο Καρράς Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Νέο κύκλο απολύσεων εγκαινίασε το Πόρτο Καρράς, με τη διοίκηση του ξενοδοχείου να οδηγεί στην ανεργία 20 εποχικούς υπαλλήλους και να ετοιμάζει τις απολύσεις άλλων 20, τον επόμενο μήνα.

Με παρέμβασή της, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «παράνομες και αδικαιολόγητες απολύσεις», ζητώντας παράλληλα να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Ας σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, παραμένουν απλήρωτοι στο σύνολό τους, χρονικό διάστημα που φτάνει έως και τους τρεις μήνες.

Ήδη ζητήθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, να παρέμβει στο θέμα και να συγκαλέσει άμεσα τριμερή συνάντηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, συνδικαλιστικές πηγές τονίζουν ότι οι απολύσεις γίνονται στο εποχικό προσωπικό του ξενοδοχείου, που έτσι και αλλιώς, επρόκειτο να αποχωρήσει, λόγω λήξης της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Καταγγέλλουν δε, ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες γίνονται, για να μην μπορούν κατά την επόμενη τουριστική περίοδο, οι εν λόγω εποχικοί εργαζόμενοι, να έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης. Έτσι, η διοίκηση του ξενοδοχείου θα μπορεί να προσλάβει στη θέση τους, άλλους εργαζόμενους, που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε φάση μαθητείας, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης