Οικονομία

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY

Αλλαγές στο Διοικητικό Συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY
Τα νέα ονόματα στο διοικητικό συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY.

Σημαντικές αλλαγές θα επέλθουν στο διοικητικό συμβούλιο της HELLENiQ ENERGY, με τις προτάσεις να περιλαμβάνουν τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για τη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου, αντικαθιστώντας τον αποχωρούντα Γιάννη Παπαθανασίου. Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν μέσω του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Εκτός του κ. Λιβανού, το Ελληνικό Δημόσιο προτείνει και τον κ. Αλέξανδρο Μεταξά, δικηγόρο εξειδικευμένο στο εταιρικό δίκαιο και την τραπεζική, καθώς και την κ. Άννα Ροκοφύλλου, δικηγόρο, δημοτική σύμβουλο Αθήνας και πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Ο διορισμός των νέων μελών αναμένεται να επικυρωθεί στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου. Παράλληλα, με εισήγηση της επιτροπής υποψηφιοτήτων, αναμένεται να ανανεωθεί η θητεία των:

- Α. Σιάμισιη (CEO και εκτελεστικό μέλος)
- Γ. Αλεξόπουλου (αναπληρωτής CEO και εκτελεστικό μέλος)
- Θ. Βάρδα (μη εκτελεστικό μέλος)
- Ι. Αϊβάζη (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)
- Ν. Βρεττού (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος)

Επιπλέον, προτείνεται η εκλογή νέων μελών, της κ. Σταυρούλας Καμπουρίδου και του κ. Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών.

Αυτές οι αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο αποσκοπούν στην ενίσχυση της διοικητικής δομής της HELLENiQ ENERGY, προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του κλάδου της ενέργειας