Οικονομία

Metlen: Η Optima Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 49 ευρώ και τη σύσταση «buy»

Metlen: Η Optima Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 49 ευρώ και τη σύσταση «buy»
Η Optima Bank θεωρεί την αποτίμηση της Metlen ελκυστική, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 6,1 και P/E στο 7,1 για τη φετινή χρήση.

Η Optima Bank διατηρεί την τιμή-στόχο των 49 ευρώ και τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Metlen, εκτιμώντας περιθώριο ανόδου 44,5% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή αναμένει επιτάχυνση στην αύξηση των κερδών της εταιρείας για το υπόλοιπο της χρονιάς, με τη Metlen να βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης ή και υπέρβασης του στόχου για λειτουργικά κέρδη EBITDA άνω των 1,1 δισ. ευρώ.

Η Optima Bank θεωρεί την αποτίμηση της εταιρείας ελκυστική, καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται με δείκτη EV/EBITDA στο 6,1 και P/E στο 7,1 για τη φετινή χρήση. Επιπλέον, η αναμενόμενη εισαγωγή της Metlen στο χρηματιστήριο του Λονδίνου ενισχύει την εκτίμηση για περαιτέρω άνοδο, οδηγώντας τη χρηματιστηριακή να διατηρήσει τη σύσταση «buy».

Ο όμιλος της Metlen έχει ήδη διπλασιάσει τα μεγέθη του τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενος κυρίως σε οργανική ανάπτυξη, ενώ ο στόχος είναι να συνεχίσει να αναπτύσσεται και το επόμενο διάστημα, τόσο μέσω οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω εξαγορών. Η εταιρεία αποπνέει χρηματοοικονομική υγεία και εξετάζει ευκαιρίες ανάπτυξης σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως.

Στην πρόσφατη ομιλία του στην εκδήλωση «Back to Business» του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε την πρόβλεψη ότι μέσα στην επόμενη τριετία με πενταετία ο όμιλος της Metlen μπορεί να είναι δύο ή και τρεις φορές μεγαλύτερος από το σημερινό μέγεθός του.