Οικονομία

Πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup

Διαρροές απο το Eurogroup μιλάνε για επίτευξη συμφωνίας Διαρροές απο το Eurogroup μιλάνε για επίτευξη συμφωνίας
Πληροφορίες για επίτευξη συμφωνίας στο Eurogroup Πριν από λίγη ώρα κυβερνητικές διαρροές αλλά και διαρροές απο το Μαξίμουμ θέλουν να έχει επιτευχθεί μια καταρχήν συμφωνία με τους εταίρους στο Eurogroup

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως υπάρχει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της. Πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν πως γίνονται σταθερά βήματα προς συμφωνία σε κείμενο και όχι μόνο προφορική σε κοινή δήλωση.

Με περίπου τρεις ώρες καθυστέρηση ξεκίνησε το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες. Φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία επί ενός κειμένου, δηλώνουν ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες αναφερόμενες στη σύνοδο του Eurogroup που μόλις ξεκίνησε.

Προηγήθηκαν εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της ευρωζώνης και του ΔNΤ με την ελληνική και τη γερμανική πλευρά.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις 7 (ώρα Ελλάδας). Ωστόσο, νωρίτερα, ο επικεφαλής του Eurogroup είχε ανακοινώσει θα ξεκινούσε στις 17:30 (πάντα ώρα Ελλάδας), λόγω των πυρετωδών «τριγωνικών» διαβουλεύσεων.

Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει μέσω Twitter την επίτευξη της καταρχήν συμφωνίας στις Βρυξέλλες