Οικονομία

Εντατικοί έλεγχοι κυλικείων σχολείων, ΚΤΕΛ και Νοσοκομείων απο την ΠΕ Λασιθίου

Εντατικοί έλεγχοι κυλικείων σχολείων, ΚΤΕΛ και Νοσοκομείων απο την ΠΕ Λασιθίου Εντατικοί έλεγχοι κυλικείων σχολείων, ΚΤΕΛ και Νοσοκομείων απο την ΠΕ Λασιθίου
Εντατικοί έλεγχοι κυλικείων σχολείων, ΚΤΕΛ και Νοσοκομείων απο την ΠΕ Λασιθίου Από το Τμήμα Εμπορίου της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Λασιθίου, στα πλαίσια των ασκούμενων αρμοδιοτήτων διενεργήθηκαν έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα κυλικεία των Νοσοκομείων, των Κ.Τ.ΕΛ, του Αεροδρομίου, προκειμένου να ελεγχθεί αν τηρούνται οι ισχύουσες διατάξεις.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 137 της ΔΙΕΠΠΥ Α2-718/2014 για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης ( κυλικεία σχολείων, Νοσοκομείων Κ.Τ.Ε.Λ. Αεροδρόμια κ.λ.π.) καθορίζονται ανώτατες τιμές για συγκεκριμένα προϊόντα, δεδομένου ότι σους συγκεκριμένους χώρους- σημεία δεν είναι δυνατό να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός. Τα εν λόγω προϊόντα πρέπει να είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές καθ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του κυλικείου.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ για έλλειψη τιμοκαταλόγου, 500 ευρώ για υπέρβαση τιμής ανά είδος και 500 ευρώ για έλλειψη ανά είδος. Τα πρόστιμα διπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής.