Οικονομία

Μεγάλη υποστελέχωση της Χίου σε αγροτικούς γιατρούς

Μεγάλη υποστελέχωση της Χίου σε αγροτικούς γιατρούς Μεγάλη υποστελέχωση της Χίου σε αγροτικούς γιατρούς
Μεγάλη υποστελέχωση της Χίου σε αγροτικούς γιατρούς Θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που αφορούν το νησί, συζήτησαν ο δήμαρχος Χίου και το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου του νησιού στη σημερινή απογευματινή τους συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε «έμφαση στην αποψίλωση του πολυδύναμου ιατρείου της Βολισσού, αλλά και τη γενικότερη υποστελέχωση σε αγροτικούς γιατρούς, γεγονός που δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους των απομακρυσμένων, κυρίως, περιοχών της Χίου», σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό, και σύμφωνα με την ανακοίνωση, «υπήρξε ταύτιση απόψεων για τον τρόπο συντονισμού των από κοινού ενεργειών, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για το φλέγον θέμα της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών του νησιού».

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε, και εκ μέρους των δημοτών, το ΔΣ του Συλλόγου για την πολύ καλή συνεργασία με το Δημοτικό Ιατρείο στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών απόρων, ενώ αναφέρθηκε και στην εθελοντική προσφορά των ιατρών στο Γηροκομείο της Χίου, αλλά και στις δράσεις σε απομακρυσμένες περιοχές της Χίου.

Τέλος, εξήρε την εθελοντική προσφορά και συνεισφορά του Ιατρικού Συλλόγου της Χίου στην υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων, αλλά και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για την αγορά φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.