Οικονομία

Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα

Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα
Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τονίζοντας πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να καταστεί βιώσιμο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με το Reuters.

Ακόμα, σχολίασε πως υπάρχει υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοοοικονμική νομοθεσία.

Οι διαφορετικές νομισματικές πολιτικές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη αντανακλούν διαφορετικές καταστάσεις στις οικονομίες, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Νταβός. Όπως πρόσθεσε, παράγοντες που οδηγούν την ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι η νομισματική πολιτική, καθώς και οι τιμές του πετρελαίου και η ουδέτερη δημοσιονομική πολιτική.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε πως είναι νωρίς να μιλά κανείς για αλλαγή του αισθήματος το 2016. Όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στους κινδύνους και θα δούμε την ανάκαμψη να συνεχίζεται σε μέτριους ρυθμούς.