Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Αρχίζουν σήμερα με τους υποψήφιους των ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Αρχίζουν σήμερα με τους υποψήφιους των ΓΕΛ Φωτογραφία: INTIME
Πανελλήνιες 2024: Ξεκινούν σήμερα στα ΓΕΛ και θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου - Από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου τα ειδικά μαθήματα

Στη «μάχη» για μία από τις πολυπόθητες περίπου 90.000 θέσεις που οδηγούν στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα μπαίνουν σήμερα, Παρασκευή, οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ). Ως είθισται κατά την πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων, οι υποψήφιοι εξετάζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας).

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ «παίρνουν τη σκυτάλη» από τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν χθες, Πέμπτη, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών σε θέματα ιδιαιτέρως βατά, που δεν έκρυβαν εκπλήξεις και ήταν σαφή ως προς τα ζητούμενά τους. 

Όλα κύλησαν ομαλά κατά την πρώτη ημέρα των Πανελληνίων 2024 για τα ΕΠΑΛ, χωρίς να προκύψουν προβλήματα, κάτι το οποίο ευχόμαστε να συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης πανελλήνιας εξεταστικής περιόδου για τους απόφοιτους Γενικών αλλά και Επαγγελματικών Λυκείων. 

Σημειώνεται, ότι αύριο, Σάββατο 3 Ιουνίου, είναι η δεύτερη ημέρα εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, κατά την οποία θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα).

Πανελλήνιες 2024: Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές των ΓΕΛ

πανελληνιεσ 2024 εκθεση ΓΕΛ

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος θα ισχύσει ό, τι ακριβώς εφαρμόστηκε και πέρσι για πρώτη φορά στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας Γενικής Παιδείας. Ειδικότερα, το άριστα για το πρώτο θέμα -την περίληψη δηλαδή που καλούνται να κάνουν οι υποψήφιοι- θα λαμβάνει 20 στις 100 μονάδες, από 15 που λάμβανε μέχρι πρόπερσι. 

Ο ανταγωνισμός και φέτος θα είναι μεγάλος και κυρίως για τις υψηλόβαθμες σχολές και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής θα οδηγήσει χιλιάδες υποψηφίους εκτός πανεπιστημίων και θα πρέπει να προετοιμαστούν για άλλες εκπαιδευτικές επιλογές που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

Τα αποτελέσματα των γραπτών και των βάσεων για τις Πανελλήνιες 2024 αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Ιουνίου και τέλη Ιουλίου αντίστοιχα για τα ΕΠΑΛ και τα ΓΕΛ.