Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα

Πανελλήνιες 2024: Στο Γραμμικό Σχέδιο εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα
Συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλήνιες 2024, με τους υποψήφιούς που εξετάζονται στο Γραμμικό Σχέδιο.

Στο μάθημα του Γραμμικού Σχεδίου θα εξεταστούν σήμερα οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2024, διεκδικώντας μία από τις 68.851 θέσεις εισαγωγής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος, 2024-25. Οι υποψήφιοι καλούνται να δώσουν το παρών στα εξεταστικά κέντρα μέχρι τις 8 καθώς από τις 8:30 ξεκινά η εξέταση. Υπενθυμίζεται ότι όπως και στο Ελεύθερο έτσι και στο Γραμμικό Σχέδιο η εξέταση διαρκεί έξι (6) ώρες.

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στο Γραμμικό Σχέδιο

Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» το Σάββατο 22 Ιουνίου. Μετά την μικρή ανάπαυλα λόγω του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος οι μαθητές θα καθίσουν εκ νέου στα θρανία για να εξεταστούν στη Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (Τρίτη 25 Ιουνίου), στα Γαλλικά (Τετάρτη 26 Ιουνίου), στα Ισπανικά (Πέμπτη 27 Ιουνίου) και τα Ιταλικά (Παρασκευή 28 Ιουνίου).

Πανελλήνιες 2024 – Αποτελέσματα: Βήμα βήμα η διαδικασία για να μάθουν οι υποψήφιοι τις βαθμολογίες με sms

Την δυνατότητα να ενημερωθούν μέσω γραπτού μηνύματος για τα αποτελέσματα των μαθημάτων που εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες 2024 θα έχουν και φέτος οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Η πλατφόρμα smsresults.minedu.gov.gr για ενημέρωση μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) σχετικά με τα αποτελέσματα στις Πανελλήνιες 2024 θα είναι διαθέσιμη μέχρι και την Τρίτη (25.06.2024).  Χρησιμοποιώντας την σχετική πλατφόρμα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Στην πρώτη φάση οι υποψήφιοι (εκτός από την κατηγορία 10%) θα μπορούν να λάβουν γραπτό μήνυμα με τη βαθμολογία τους στα μαθήματα στα οποία συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024, δηλαδή:

1. Στα τέσσερα (4) μαθήματα στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες με την ένδειξη του επιστημονικού τους πεδίου αν πρόκειται για υποψηφίους ΓΕΛ ή ανά τομέα/ ειδικότητα αν πρόκειται για υποψηφίους ΕΠΑΛ.

2. Τις βαθμολογικές επιδόσεις σε όσα ειδικά μαθήματα συμμετείχαν.

3. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους σε πρακτικές δοκιμασίες.

4. Τις βαθμολογικές επιδόσεις τους στην εξέταση των μαθημάτων Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία και Μουσική Αντίληψη και Γνώση.

Στην επόμενη φάση με ξεχωριστό μήνυμα SMS θα ενημερωθούν για τη Σχολή Επιτυχίας τους.

Βήμα – βήμα η διαδικασία για την ενημέρωση των αποτελεσμάτων μέσω SMS

Η είσοδος στην υπηρεσία πραγματοποιείται με τα στοιχεία συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2024.

Συγκεκριμένα, απαιτείται ο οκταψήφιος Κωδικός Υποψηφίου και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες, καθώς επίσης και το κινητό τηλέφωνο του υποψηφίου.

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό του κινητού τους ή να τον τροποποιήσουν. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η εισαγωγή μοναδικού κωδικού (One Time Password) που θα αποσταλεί στο κινητό που δηλώθηκε κατά την εγγραφή στην υπηρεσία.