Παιδεία

Βάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν και πού θα δείτε τα αποτελέσματα

Βάσεις 2024: Πότε θα ανακοινωθούν και πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Το Υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται για τις Βάσεις 2024, πότε και πώς θα δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της υποβολής του Μηχανογραφικού, το ενδιαφέρον των υποψηφίων εστιάζεται στην ανακοίνωση των Βάσεων 2024 που θα καθορίσει την σχολή και το πανεπιστημιακό τμήμα στο οποίο θα φοιτήσουν την προσεχή ακαδημαική χρονιά.

Η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικού https://michanografiko.it.minedu.gov.gr έκλεισε μετά το πέρας της διαδικασίας και πλέον από πλευράς Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησαν οι σχετικές διαδικασίες επεξεργασίας των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων με τελικό στόχο να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν οι Βάσεις Εισαγωγής στα τέλη Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας προβλέπει την ανακοίνωση των Βάσεων στα τέλη Ιουλίου με το ρεπορτάζ του Dnews να δείχνει ως πιθανότερη μέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων την Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Βάσεις 2024: Πού και πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Ανήμερα της ανακοίνωσης των Βάσεων 2024 οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν εάν και πού εισάγονται στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, με τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους.

Παράλληλα, οι υποψήφιοι θα λάβουν και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση ενημέρωσης.

Τέλος, υπάρχει και ο παραδοσιακός τρόπος της ανάρτησης των αποτελεσμάτων σε ευκρινές σημείο της σχολικής μονάδας, με την υποσημείωση ότι για λόγους προσωπικών δεδομένων αναρτώνται ο κωδικός του υποψηφίου και το τμήμα εισαγωγής.