Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Κασσελάκης προωθεί νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο πλέον ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Κασσελάκης προωθεί νέα διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, στο στόχαστρο πλέον ο Αλέξης Τσίπρας Φωτογραφία: Eurokinissi
Κάνει λόγο για «μαύρα χρήματα» (!), γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει την απάντηση των αρμοδίων - Σε «Κασσελικό» κόμμα μετατρέπεται η Κουμουνδούρου - Ραγδαίες εξελίξεις στην ελάσσονα αντιπολίτευση μπροστά στην ανησυχία από το αίτημα για ανασύνθεση του χώρου

Με ολομέτωπη επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και αναφορές στον «δικό μου ΣΥΡΙΖΑ» ο Στέφανος Κασσελάκης δυναμιτίζει τον χώρο στην Κουμουνδούρου και τον οδηγεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες που βρίσκεται εδώ και μέρες προς μια νέα διάσπαση, με τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα του ιδίου.

Ο Στ. Κασσελάκης βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, με τρόπο που κανείς δεν διανοήθηκε έως τώρα, προτάσσοντας το ηθικό θέμα!

«Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: "πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα". Λοιπόν - Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης. Ο δικός μου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ δάνειο από τράπεζα. Τα "δανεικά κι αγύριστα" ανήκουν σε άλλους χώρους», αναφέρει χαρακτηριστικά με σαφείς (αλλά κι αναπόδεικτες) αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα!

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιεί ο Στ. Κασσελάκης και για το «κυβερνητικό πρόγραμμα» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές. «Δεν πρόκειται αυτή τη φορά να έχουμε ένα προεκλογικό πρόγραμμα της τελευταίας στιγμής, ένα copy paste από τα διάφορα τμήματα του κόμματος, με ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων "τάσεων", και χωρίς επαρκή κοστολόγηση» αναφέρει μεταξύ άλλων, «δικαιώνοντας» τις επιθέσεις Μητσοτάκη και του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου κατά του Αλέξη Τσίπρα! Αλλά και «ξεχνώντας» το δικό του δείγμα γραφής, το πρόγραμμα που παρουσίασε ενόψει των ευρωεκλογών!

Δεν θα είναι υποψήφιοι βουλευτές Αλέξης, Όλγα, Παππάς

Ταυτόχρονα αποστέλλει μήνυμα και στους διαφωνούντες: «Δεν υπάρχουν τοτέμ στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέλη μας θα ακούσουμε και θα φέρουμε τις ριζικές αλλαγές που απαιτούν από εμάς». Και για να μη μείνει σε κανέναν αμφιβολία τι εννοεί, διαμηνύει: «Ανανέωση σημαίνει: μερικές καριέρες τελειώνουν, μερικές καριέρες τελειώνουν. C' est la vie...».

Πολύ δε ενδιαφέρον έχει αν ισχύει το περί τριών διαδοχικών θητειών των βουλευτών - αν ισχύει, δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιοι Αλέξης Τσίπρας, Όλγα Γεροβασίλη, Νίκος Παππάς.

Ενορχηστρωμένο σχέδιο

Όλα δείχνουν πως την ημέρα του Αγίου Πνεύματος μπήκε μπροστά ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε προσωποπαγές κόμμα Κασσελάκη, δείχνοντας την πόρτα της εξόδου σε στελέχη που διαφωνούν - και μέρος του οποίου ήταν η απομάκρυνση των Διονύση Τεμπονέρα, Θανάση Θεοχαρόπουλου και Γιώργου Τσίπρα από επιστημονικούς συνεργάτες της ΚΟ!

Αρχικά υπήρξε η επίθεση στον Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο η Κουμουνδούρου καταγγέλλει ότι μπορεί και να μην ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (!), ενώ εν συνεχεία ο (σημαντικός) στιχουργός και εκ των στενών υποστηρικτών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μωραΐτης, κάλεσε διάφορα στελέχη να πάνε στα κόμματα που ...ανήκουν! Π.χ. ο Τεμπονέρας, ο Σπίρτζης και ο Θεοχαρόπουλος στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Κώστας Ζαχαριάδης στη Νέα Αριστερά και η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και η ...Λιάνα Κανέλλη στη ΝΔ!

Στην απάντηση Ζαχαριάδη στον Μωραΐτη ότι καλό θα είναι να είναι στο χώρο που ανήκει, πετυχημένος στιχουργός και δημιουργικός καλλιτέχνης, απάντησε ο ...Παύλος Πολάκης, τονίζοντας πως αν δεν είχε έρθει σε συνεννόηση με τους μετέπειτα αποστατήσαντες (σσ τη Νέα Αριστερά) δήμαρχος Αθηναίων θα ήταν τώρα ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς! Μύλος!

Ξεκαθάρισμα πριν το Καταστατικό Συνέδριο

Η εκλογή νέων οργάνων θα γίνει μετά το Καταστατικό Συνέδριο, προς τα μέσα με τέλη φθινοπώρου. Όλα όμως δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση μέσα στο καλοκαίρι, με ξεκαθάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ από τους διαφωνούντες.

Η ανησυχία για την ανασύνθεση

Όλα δείχνουν πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγξει το χώρο, ώστε να προλάβει τις πιέσεις για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αν αυτό δεν μπορέσει να το αποφύγει δηλώνει πως θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για εκλογή από τη βάση!