Παιχνίδια Εξουσίας

Συμπόσιο για την οικονομία οργανώνει ο Τσίπρας τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει Δελφινάριο

Συμπόσιο για την οικονομία οργανώνει ο Τσίπρας τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει Δελφινάριο
Στις 22 Οκτωβρίου, με τη «σφραγίδα» Χουλιαράκη - Με ΓΑΠ, Κοππά και Τζήμητρα στη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να διαλύεται ο Αλέξης Τσίπρας οργανώνει Συνέδριο για την οικονομία, δείχνοντας πως οι σχεδιασμοί του δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο κόμμα που το οδήγησε από το 4% στην εξουσία.

Με την ευθύνη του Γιώργου Χουλιαράκη και με πάνελ που θα συζητηθούν, το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού πραγματοποιεί στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, νέο Συνέδριο, με επίκεντρο τις προκλήσεις και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, οι προκλήσεις και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας θα είναι το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσει το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα στις 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Οικονομολόγοι, πολιτικοί, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις θεματικές συζητήσεις θα μιλήσουν και ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση ακρίβειας και θα προτείνουν λύσεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα».

Το Dnews σας ενημέρωσε χθες για τη σύγκλιση της Επιτροπής του Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια, στις 11 Οκτωβρίου στο Βελιγράδι, με πολύ σημαντικές συμμετοχές όπως αυτή του Σέρβου πρωθυπουργού και της Προέδρου της Βουλής της γειτονικής μας χώρας, αλλά και παρουσίες από τις άλλες Βαλκανικές πρωτεύουσες.

Έχει, όμως, ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιοι θα συντονίζουν τα τρία τραπέζια που θα συγκροτηθούν: Το τραπέζι για τα ευρωπαϊκά θέματα ο Γιώργος Παπανδρέου, για την ασφάλεια η Μαριλένα Κοππά και για την ενέργεια-οικονομία ο καθηγητής Χάρης Τζήμητρας.

Ελληνική συμμετοχή δηλαδή με νόημα, πολύ περισσότερο καθώς στο Στρασβούργο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης συμμετέχει πάντα και η ιδιαίτερα δραστήρια και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας η Ντόρα Μπακογιάννη.