Ο Πληροφοριοδότης

Η δικιά του κοντινή Αμερική

Η δικιά του κοντινή Αμερική Φωτογραφία: SOOC
Δεν έχει περάσει απαρατήρητο στους παροικούντες την Κουμουνδούρου πως από το δυσμενές αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο κ. Κασσελάκης είναι ζήτημα να έχει περάσει ένα τριήμερο στην Αθήνα, κινούμενος μεταξύ Σπετσών και Νέας Υόρκης.

Για τους λάτρεις της στατιστικής, όποτε πηγαίνει στις ΗΠΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε δίνη εσωστρέφειας.

Όχι επειδή σημειώνεται έλλειμμα ηγεσίας στο κόμμα, αλλά επειδή ο αέρας των ΗΠΑ - και το γεγονός ότι δεν είναι παρών για να αντιμετωπίσει τις σφοδρές αντιδράσεις - τον εμπνέει για ρηξικέλευθες αποφάσεις που κάνουν το κόμμα μπάχαλο.

Από το εξοχικό του στο Μαϊάμι στις 23 Οκτωβρίου διέγραψε τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Βίτσα, δρομολογώντας την πρώτη διάσπαση.

Από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής της αρχικής δήλωσης πόθεν έσχες και εν μέσω αναζήτησης υποστηρικτών για το ίδρυμά του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απαίτησε το κεφάλι του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα, οι οποίοι - για διαφορετικούς λόγους ο καθένας - απολύθηκαν από συνεργάτες.

Από τη Νέα Υόρκη και η αναζήτηση νέων «υπονομευτών» με εξώθηση σε νέα διάσπαση, με την ανακοίνωση του κλεισίματος του καθημερινού φύλλου της Αυγής εν αγνοία όλων, αλλά και τις κατηγορίες για «μαύρο χρήμα», τις οποίες έσπευσαν εν συνεχεία να «φτιασιδώσουν» πηγές, κύκλοι και τετράγωνα της Κουμουνδούρου, αποσαφηνίζοντας πως εννοούσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το παράδειγμα Τσουκάτου.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Κασσελάκης τείνει να επιβεβαιώσει πως στα δύσκολα θα πολιτεύεται όπως ακριβώς ήρθε στην πολιτική ζωή του τόπου: Ως τουρίστας.