Ο Πληροφοριοδότης

Τι λέει για την απόφαση του Αρείου Πάγου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με «40 χρόνια αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα»;

Τι λέει για την απόφαση του Αρείου Πάγου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με «40 χρόνια αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα»; Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Θα μιλήσει ή θα σωπάσει;
Η απόφαση του Αρείου Πάγου να κλείσει τη διερεύνηση των υποκλοπών σήμερα 30 Ιουλίου, υιοθετώντας την άποψη πως δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ Predator και ΕΥΠ, δύο μόλις μέρες μετά την αποκάλυψη για 28 κοινούς στόχους του παράνομου λογισμικού και των «νόμιμων» επισυνδέσεων, προκαλεί ήδη θύελλα αντιδράσεων. 
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η άποψη του πρώτου πολίτη της χώρας. Της Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία στο παρελθόν έχει διατελέσει και ανώτατη δικαστικός. 
 
Πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την επέτειο των 50 ετών για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας η κα Σακελλαροπούλου υπεραμύνθηκε της θετικής της στάσης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών - η οποία πιθανότατα να της στοιχίσει μία δεύτερη θητεία - και δήλωνε: «Υπήρξα 40 χρόνια δικαστής και πάντα εκδηλώθηκα, αγωνίστηκα, στο μέτρο που αφορούσε υποθέσεις τις οποίες επεξεργάστηκα, για τα ατομικά δικαιώματα, για τα ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία η βασική αρχή, είναι η καθολικότητα». 
 
Από το κατά πόσο θα μιλήσει για την απόφαση του Αρείου Πάγου ή θα σωπάσει θα κριθεί κατά πόσο η υπόθεση των υποκλοπών εμπίπτει στα «ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα», σύμφωνα με την ανάγνωση της Προέδρου της Δημοκρατίας, για ένα τόσο κρίσιμο θέμα που αγγίζει τον πυρήνα του κράτους δικαίου.
 
Ν.Α.