Πολιτική

Βερναρδάκης: Θα ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος

Βερναρδάκης: Θα ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος
«Κάθε πολιτική από εδώ και πέρα θα είναι μια πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα των επί της γης κολασμένων» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με αφορμή το σχέδιο νόμου για την υλοποίηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε: «Είναι μια ευτυχής σύμπτωση ότι αυτή η συζήτηση γίνεται μετά τη ψήφιση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης γιατί χθες έκλεισε μια μεγάλη εκκρεμότητα για τη χώρα. Κάθε πολιτική από εδώ και πέρα θα είναι μια πολιτική που θα λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα των επί της Γης κολασμένων. Μπορούμε πλέον να κινηθούμε στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους και μιας δίκαιης ανάπτυξης με περισσότερη ισότητα και λιγότερες ιδιωτικοποιήσεις».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφέρθηκε στην «πολύ καλή» συνεργασία που είχε με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), ενώ δεσμεύτηκε ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί πολύ σύντομα κι αφού θα έχει προηγηθεί μια κατά το δυνατόν ευρύτερη διαβούλευση.

«Όχι μόνο ως κυβέρνηση, αλλά και ως κοινωνία συνολικά, έχουμε παραλάβει μια πραγματικότητα όπου το κοινωνικό κράτος περιορίστηκε στα όρια του αφανισμού» ανέφερε σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο υπουργός Επικρατείας, για να προσθέσει ότι «οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές αφαίρεσαν πολλά κοινωνικά δικαιώματα. Η κοινωνία θα μείνει όρθια όταν οι από κάτω της κοινωνίας μπορούν να έχουν ελπίδα, ζωή».

NETWORK