Πολιτική

Το γαλάζιο διακύβευμα για τις ευρωεκλογές: «Εθνική μάχη... αξίων»

Το γαλάζιο διακύβευμα για τις ευρωεκλογές: «Εθνική μάχη... αξίων» Φωτογραφία: Eurokinissi
Εθνική μάχη με πολιτικά χαρακτηριστικά αποκάλεσε τις επικείμενες ευρωεκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκαλύπτοντας το διεκύβευμα της γαλάζιας παράταξης για την επιτυχή έκβαση της αναμέτρησης.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση πήρε ισχυρή εντολή για δεύτερη τετραετία αυτό είναι και το διακύβευμα για την κυβερνώσα παράταξη,  όπως αποκάλυψε ο κυβερνητιοκός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, να καταφέρει να επαναλάβει το «σκορ» και στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Κληθείς ο κ.Μαρινάκης να σχολιάσει την πολλή συγκεκριμένη φράση του πρωθυπουργού, «Πρέπει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να διατηρήσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «Είναι ξεκάθαρο. Η κυβέρνηση πήρε μια πολύ ισχυρή εντολή για μια δεύτερη τετραετία, για να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Να μην φάω τον χρόνο: Κυρίως σε επίπεδο οικονομίας, καθημερινότητας, υγείας. Δίνουμε καθημερινές μάχες κόντρα στα πολλά εισαγόμενα προβλήματα. Κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες.

Πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλά την μπάλα, αλλά πολύ ψηλά τον πήχη, γιατί ο πήχης είναι ο πήχης των προβλημάτων. Ένα, λοιπόν, σταυροδρόμι σημαντικό και για το ευρωπαϊκό μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες, αλλά και για την αξιολόγηση που θα κάνουν σε αυτό το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε σε βάθος τετραετίας, αλλά μέρα-μέρα κρινόμαστε, είναι οι ευρωεκλογές. Οι ευρωεκλογές, λοιπόν, δεν είναι αύριο. Είναι, όμως, την επόμενη χρονιά. Στις ευρωεκλογές, λοιπόν, αυτό το οποίο θέλουμε εμείς είναι -έχοντας μιλήσει και για τις δυσκολίες, έχοντας κάνει την αυτοκριτική μας- να αρχίσουν να αποτυπώνονται οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες προωθούμε και οι λύσεις που προσπαθούμε να δώσουμε στην καθημερινότητα».

Είπε ακόμη ότι «οι ευρωεκλογές θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Είναι μια εθνική μάχη. Ναι, μεν με βασικό διακύβευμα να στείλουμε τους πιο άξιους εκπροσώπους, γυναίκες και άνδρες, που πιστεύουν οι πολίτες ότι πρέπει να τους εκπροσωπούν στην Ευρώπη. Και είναι πολλά τα παραδείγματα, που πολλές φορές κάποιοι μπορεί να μην ήταν αντάξιοι των περιστάσεων. Θα καταρτιστεί από τον πρόεδρο ένα ψηφοδέλτιο ανθρώπων με άξια βιογραφικά και κυρίως με ”χιλιόμετρα” στον επαγγελματικό στίβο. Αυτό είναι και το μεγάλο ζητούμενο».

Αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη το ψηφοδέλτιο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε ότι δεν έχει ενημέρωση για το ψηφοδέλτιο, σχολιάζοντας ότι είναι πολύ νωρίς αυτή η συζήτηση. «Αλλά, έχει αποδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι κριτήριό του είναι η αξιοσύνη και η εργατικότητα. Και νομίζω ότι αυτά τα οποία έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, και εμείς με την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει και στο κόμμα και τα κυβερνητικά στελέχη και οι νέοι βουλευτές και η περίπτωση της Μαρίας Συρεγγέλα, είναι αυτό που λέμε μια κινητικότητα στην πράξη. Άνθρωποι οι οποίοι έχουμε ξεκινήσει από τα χαμηλά κλιμάκια του κόμματος, έχουμε καταφέρει και έχουμε πάρει σημαντικές ευκαιρίες από τον πρωθυπουργό και κρινόμαστε μετά καθημερινά. Δεν σημαίνει ότι από πριν όλα είναι εύκολα».

Ο πήχης των ευρωεκλογών

Μάλιστα ερωτηθείς αναφορικά με τον πήχη για τις ευρωεκλογές, προσέθεσε: «Εμείς θέλουμε, αυτό το οποίο το βλέπουμε και στις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες να αντιλαμβάνονται, να αναγνωρίζουν μέσα από τις δυσκολίες τους, ότι εμείς αυτό που κάνουμε έχει θετική επίδραση στη ζωή τους. Εμείς δεν λέμε ότι με το να πατήσουμε ένα κουμπί θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Όμως, προσπαθούμε μέρα-μέρα να είμαστε χρήσιμοι και να βελτιώνουμε την κατάσταση. Εγώ δεν θα σας μιλήσω για ποσοστά, που ούτως ή άλλως είναι πολύ πρόωρο».

Εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός έκανε τη σχετική αναφορά «γιατί ήταν η πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής μετά τις εκλογές. Ουσιαστικά, οργανωτικά αυτή τη στιγμή, το 2024 η Νέα Δημοκρατία έχει να κάνει ένα πολύ σημαντικό, ιστορικό συνέδριο για τα 50 χρόνια και στη συνέχεια να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών».