Πολιτική

«Καρφιά» Κασσελάκη σε Νέα Αριστερά και Γεραπετρίτη: «Η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλιθεί σε κανένα»

«Καρφιά» Κασσελάκη σε Νέα Αριστερά και Γεραπετρίτη: «Η μελλοντική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υποκλιθεί σε κανένα» Φωτογραφία: Intime
«Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε μακράν το πιο ανεξάρτητο κόμμα, δεν χρωστάμε τίποτε, δεν πρόκειται κανείς να μας φιμώσει, θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και βαθιά κοινωνικοί», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συνέχισε με ένα δηκτικό σχόλιο για τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και «την υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν»: «Προσωπικά ο κ. Γεραπετρίτης μου είναι συμπαθής, αλλά δεν μπορείς να ψεύδεσαι ότι η υπόκλιση ήταν για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν την ίδια υπόκλιση είχες κάνει και στο αεροδρόμιο».

Φανταστείτε να ήταν υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, η προπαγάνδα της κυβέρνησης θα μας είχε κάνει να πέσουμε. Η προπαγάνδα όμως τώρα το περνά με ψιλά γράμματα. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για την στάση του υπουργού. Δεν τιμά την Ελλάδα η στάση του κ. Γεραπετρίτη.

Διαβεβαίωσε δε ότι «η μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται ποτέ να υποκλιθεί σε κανέναν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε παράλληλα αιχμές κατά της Νέας Αριστεράς με φόντο το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα δάνεια»: «Η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον αυλικοί για να δουλεύουν για τους servicers και τις τράπεζες», τόνισε.

Αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξει, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε πως «οδεύουμε προς μια επικίνδυνη κατάσταση στην Ευρώπη, όπου η συνεχιζόμενη δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί άμεσα να βαθύνει ακόμη περισσότερο, εάν οι ακροδεξιές δυνάμεις καταφέρουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο».

Σε αυτούς τους καιρούς είναι που χρειάζεται να επικρατήσουν οι αριστερές, προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες και αρχές.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι «πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί υπέρ της αναγκαιότητας για άμεση ειρήνευση στα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Μέση Ανατολή, απαιτώντας ξανά την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους στο πλάι του κράτους του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» και πρόσθεσε:

«Αλλά και για να υπάρξει και στην Ελλάδα, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ιδεών, για να πάρει ανάσα και να ελπίσει ξανά ο κόσμος, ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή του και να προχωρήσουν τα πράγματα μπροστά».

NETWORK