Πολιτική

Η επικοινωνιακή εκκίνηση της Νέα Αριστεράς

Η επικοινωνιακή εκκίνηση της Νέα Αριστεράς Φωτογραφία: Intime
Να ξεπεράσει την αδράνεια των εορτών, αλλά και το «μούδιασμά» λόγω χαμηλών δημοσκοπικών ευρημάτων επιχειρεί η ηγεσία της Νέας Αριστεράς.

Σε αυτή την κατεύθυνση ο Αλέξης Χαρίτσης πραγματοποίησε την πρώτη περιοδεία του 2024 μόλις τη δεύτερη μέρα του έτους, ενώ την Κυριακή η ευρύτερη ηγετική ομάδα του κόμματος έχει προσκαλέσει τους πολιτικούς συντάκτες για ένα ποτό «γνωριμίας». Δεδομένου ότι τα περισσότερα στελέχη του υπό διαμόρφωση κόμματος γνωρίζουν πολύ καλά τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον προοδευτικό χώρο, ουσιαστικά το «σουαρέ» της Κυριακής έχει τον χαρακτήρα επικοινωνιακής εκκίνησης.

Νέα πρόσωπα στο επικοινωνιακό

Εξάλλου, τις τελευταίες μέρες του 2023 πραγματοποιήθηκε αλλαγή σκυτάλης του γραφείου Τύπου από τον Ανδρέα Μπελεγρή (ο οποίος είχε αναλάβει τα εν λόγω καθήκοντα με προσωρινό-μεταβατικό χαρακτήρα) στον τέως διευθυντή της Αυγής, Σπύρο Ραπανάκη (αμφότεροι δημοσιογράφοι). Επίσης εκκρεμεί το ζήτημα, αλλά λέγεται ότι θα κλείσει τις επόμενες μέρες, της επιλογής Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, ο οποίος θα έχει και τον περισσότερο προβεβλημένο ρόλο μετά από αυτόν του Αλέξη Χαρίτση.

Πολιτικές πρωτοβουλίες

Προφανώς, τα παραπάνω αποτελούν μόνο τα οργανωτικά δεδομένα της επικοινωνιακής εκκίνησης που επιχειρεί η Νέα Αριστερά, καθώς το σημαντικότερο είναι το πολιτικό περιεχόμενο των πρωτοβουλιών που θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, περίπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν, λοιπόν, εξαγγελίες για πολιτικές πρωτοβουλίες στο εξής τρίπτυχο:

  • Νέες περιοδείες με έμφαση στη βόρεια Ελλάδα.
  • Προτάσεις νόμου, με προτεραιότητα στην ακρίβεια, στη στέγαση και στην τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.
  • Ανοιχτές συνελεύσεις και εκδηλώσεις σε όλη την επικράτεια με τη συμμετοχή βουλευτών.

Η βάση είναι ορεξάτη

Ανεξάρτητα από την επιτυχία που θα έχουν οι εν λόγω πρωτοβουλίες, μέχρι στιγμής οι συνελεύσεις που πραγματοποιούνται σε τοπικό επίπεδο έχουν αρκετά μεγάλη συμμετοχή. Το τελευταίο ίσως να αντανακλά και τα λιγότερα προβλήματα ή την περισσότερη αυτοπεποίθηση που υπάρχουν στη βάση, τουλάχιστον σε σχέση με τις οργανωτικές ελλείψεις που μοιραία καταγράφονται έως στιγμής στο υπό διαμόρφωση κόμμα.

NETWORK