Πολιτική

Στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης: «Κλινική που θα ζήλευε πολύ ο ιδιωτικός τομέας»

Στο ΚΑΤ ο Μητσοτάκης: «Κλινική που θα ζήλευε πολύ ο ιδιωτικός τομέας» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ανακαινισμένη κλινική Χεριού- Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου στο ΚΑΤ.

Το ΚΑΤ επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του ενόψει των ευρωεκλογών 2024.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την ανακαινισμένη κλινική Χεριού- Μικροχειρουργικής Άνω Άκρου του νοσοκομείου. Επίσης, είδε το τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης.

Η εν λόγω κλινική είναι, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η μοναδική οργανωμένη στο ΕΣΥ για το χέρι, το άνω άκρο και τη μικροχειρουργική. «Είναι πολύ σημαντικό ότι εδώ μιλάμε για μία κορυφαία, θα έλεγα, υποδομή ως προς τα χειρουργεία του χεριού. Νομίζω θα τη ζήλευε πολύ και ο ιδιωτικός τομέας και είναι σε ένα δημόσιο νοσοκομείο», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis1_eb4a7.jpg

Φωτ.: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «βελτιώνονται βήμα- βήμα» οι υποδομές του ΕΣΥ. «Χαιρόμαστε πολύ ειδικά όταν υποστηρίζουμε και την καινοτομία και την εκπαίδευση, βέβαια, και των νέων γιατρών μας. Γιατί και αυτό έχει μια μεγάλη σημασία, το πώς το ΕΣΥ θα είναι ελκυστικό και για νέους γιατρούς, οι οποίοι θα μπορούν να μάθουν δίπλα στους παλαιότερους και εμπειρότερους», συμπλήρωσε.

«Ενσωματώνουμε αυτή τη στιγμή όλες τις εξελίξεις της μικροχειρουργικής. Το ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ αυτό έχει την υποχρέωση να κάνει: να ενσωματώνει όλες τις εξελίξεις στην επιστήμη, γιατί αυτό έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τον ασθενή», δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της κλινικής, Μάνος Φανδρίδης.

mitsotakis2_2eeb8.jpg

Φωτ.: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ