Πολιτική

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει ο από μηχανής Θεός - Όχι σε συμφωνίες κορυφής

Κασσελάκης: Δεν υπάρχει σενάριο να αποχωρήσω και να έρθει ο από μηχανής Θεός - Όχι σε συμφωνίες κορυφής Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε ότι δεν πιστεύει σε συμφωνίες μεταξύ πολιτικών αρχηγών.

«Σενάριο να αποχωρήσω για να έρθει ένας από μηχανής θεός, δεν υπάρχει», ξεκαθάρισε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη συνένωση δυνάμεων στην κεντροαριστερά,, τονίζοντας παράλληλα πως «η κοινωνία έχει ήδη αποφασίσει: η ψήφος του ελληνικού λαού την Κυριακή με ανέδειξε στον αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας και της φιλοσοφίας της. Η ίδια η Νέα Δημοκρατία με ανέδειξε ως αντίπαλό της. Και έδειξε ότι φοβάται τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο διεμήνυσε πως, «αν θεωρητικώς περισσότερα σχήματα της δημοκρατικής παράταξης φτάσουν στο σημείο συναίρεσης, τότε το τελευταίο πράγμα που θα ήταν εμπόδιο, θα ήταν η δική μου καρέκλα».

Σε αυτό το σενάριο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως αν είναι προϋπόθεση να υπάρχει εκ νέου εκλογή Προέδρου από το επανιδρυμένο κόμμα, από τον μεγαλύτερο προοδευτικό χώρο, «τότε με ταπεινοφροσύνη και αίσθημα ευθύνης, θα ανταποκριθώ σε αυτή την προϋπόθεση και θα θέσω εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία».

{https://x.com/skasselakis/status/1801291535545192605}

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κασσελάκης, υπογράμμισε πως δεν πιστεύει στις συμφωνίες μεταξύ πολιτικών αρχηγών, αλλά σε συνεργασίες από τη βάση, λέγοντας πως οι ηγεσίες πρέπει πάντα να έχουν τη σφραγίδα της, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες.

«Πρέπει να είμαι ξεκάθαρος σε κάτι σοβαρό που τίθεται στο δημόσιο διάλογο ακόμη και από στελέχη μας κι αυτό δεν είναι άλλο περί μιας φαντασιακής λαϊκής εντολής να ενωθούμε με “συμφωνίες κορυφής” με άλλα δημοκρατικά κόμματα για να κερδίσουμε την δεξιά-ακροδεξιά συγκυβέρνηση της ΝΔ στις ερχόμενες εθνικές εκλογές», τόνισε.

Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής αλλά πιστεύω βαθιά στις δυναμικές που αναπτύσσονται από την βάση προς την κορυφή». Ο κ. Κασσελάκης υπογράμμισε πως «το να κλειστούμε σε ένα γραφείο τρεις- τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί και να συμφωνήσουμε σε μια ένωση, αντί να επιμείνουμε στην πορεία μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα αυτοτελές κόμμα εξουσίας που θα προσκαλεί με ένα ελκυστικό αφήγημα τους δημοκρατικούς πολίτες στο πλευρό του, είναι λάθος».

Άνοιγμα σε Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης

Ο κ. Κασσελάκης θεωρεί πως «για να έχει μέλλον και ρίζες μια συνένωση και μεγέθυνση των προοδευτικών δυνάμεων, θα πρέπει να έχει προηγηθεί στην πράξη η ενότητα σε προοδευτικές ατζέντες μέσα στο Κοινοβούλιο και έξω από αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, παρότρυνε τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΠΑΣΟΚ και της Πλεύσης Ελευθερίας να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στην παραγωγή προτάσεων νόμου. «Παροτρύνω τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να προσεγγίσετε τους συναδέλφους σας από το ΠΑΣΟΚ και την Πλεύση Ελευθερίας και να συνεργαστείτε», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό πρέπει να γίνει συντεταγμένα με διαφάνεια, με διαφάνεια μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού και με σεβασμό στην αυτοτέλεια των υφιστάμενων σχημάτων».

Τόνισε δε, πως αυτή η συνεργασία πρέπει να αρχίσει με το κατηγορητήριο για τον Κώστα Καραμανλή που έχει ετοιμάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί αυτό το έγκλημα να μείνει ατιμώρητο».

{https://www.facebook.com/100093770103899/videos/1114290573205386/}

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Περήφανος για το αποτέλεσμα

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «η Ν.Δ. υπέστη μία καθίζηση, πρωτοφανή σε σχέση με τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία συνέβη», εντοπίζοντας αυτή την πτώση στην θετική ατζέντα που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ που όπως είπε «ανέδειξε την ανικανότητα της Νέας Δημοκρατίας».

«Να θυμίσω ότι όλο το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ασχολούταν με τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να χτυπάει τον πρωθυπουργό για την ανεπάρκειά του, την αλαζονεία του, και τα ψέματά του, που έφτασαν μέχρι και να εργαλειοποιούν τον Καθολικό Επίσκοπο στην Κέρκυρα για να δικαιολογήσουν την παραδοχή του ΠΘ ότι δεν υπάρχει πολιτεία να βοηθήσει μια συνταξιούχο γυναίκα να επιβιώσει με 140 ευρώ το μήνα», σημείωσε.

Εν συνεχεία, τόνισε πως «είμαι υπερήφανος που εμείς, με θετική ατζέντα αλλά και πολύ σκληρή αντιπολίτευση, καταφέραμε να καταρρίψουμε το αφήγημα του 41%», προσθέτοντας πως «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και στο νέο πολιτικό κύκλο που άνοιξε το βράδυ της Κυριακής, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πιο δυνατός».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ