Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πρόεδρο και όχι ιδιοκτήτη κόμματος

Θεοχαρόπουλος: Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πρόεδρο και όχι ιδιοκτήτη κόμματος
Σε μια αιχμηρή τοποθέτηση προχώρησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αποδέκτη τον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την άρον άρον αποπομπή του από το ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σημερινές τηλεοπτικές του δηλώσεις ο αποπεμφθείς από τον ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Στέφανου Κασσελάκη, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σχολίασε καυστικά το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του από το κόμμα. 

«Δώδεκα ώρες αφού τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, είχα ενημερωθεί και τότε αντικαταστατικά ότι παύομαι από διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» σχολίασε ο κ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ως αίτια της απομάκρυνσής του είδε την πρότασή που κατέθεσε για δημοψήφισμα προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθεί σε ευρύτερο φορέα της Κεντροαριστεράς αλλά και την κριτική που άσκησε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Την άποψή μου αυτή για συγκρότηση ενιαίου προοδευτικού χώρου την ανέφερε χθες και ο Νίκος Παππάς, όμως ο κ. Κασσελάκης απομάκρυνε εμένα, φαίνεται μου έχει μια “αδυναμία”», ανέφερε συμπληρώνοντας πως θεωρεί αδιανόητο να απομακρύνονται και να παραμένουν στο επιστημονικό δυναμικό του κόμματος στελέχη και πρώην βουλευτές με βάση το αν συμβαδίζουν οι απόψεις τους με εκείνες της ηγεσίας.

Τέλος υποστήριξε ότι «χθες την ώρα που ενημερώθηκα, συνομιλούσα με τον κ. Ζάεφ στην πρώτη μέρα του συνεδρίου για το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις ιδέες μου, πάντα πίστευα ότι το ονοματολογικό έπρεπε να επιλυθεί, για αυτό και ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα. Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοστιαίων μονάδων από εμάς».