Πολιτική

Νέα Αριστερά για αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα: Καλοκαιρινά επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εκ των υστέρων

Νέα Αριστερά για αυξήσεις «φωτιά» στο ρεύμα: Καλοκαιρινά επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης εκ των υστέρων
Για καλοκαιρινά επικοινωνιακά κόλπα με μέτρα εκ των υστέρων για τις αυξήσεις του ρεύματος με επιδότηση της ακρίβειας και της κερδοσκοπίας κάνει λόγο η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωσή της με φόντο τις υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την εκτόξευση των τιμών στο ρεύμα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα καλοκαιρινό επικοινωνιακό σόου.

Η κυβέρνηση που μέσω των non paper στα μέσα ενημέρωσης διατείνεται ότι έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών και λαμβάνει μέτρα είναι η ίδια κυβέρνηση που την αμέσως επόμενη ημέρα των εκλογών εξέδωσε ΚΥΑ για να διευκολύνει τους παρόχους να ζητήσουν πίσω τις επιδοτήσεις που έλαβαν οι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωνε ξανά μέτρα, ξανά με έκτακτες συσκέψεις με αποτέλεσμα το αλαλούμ με τα πολύχρωμα τιμολόγια. Μέτρα που έδωσαν απλώς νέα εργαλεία στην κερδοσκοπία των παρόχων.

Οι κυβερνητικές διαρροές μιλούν για φορολόγηση στα υπερκέρδη- τελικά υπάρχουν- η οποία θα επιδοτήσει τους καταναλωτές. Την ώρα που η Ελλάδα καταγράφει σχεδόν καθημερινά ρεκόρ στην τιμή της χονδρικής σε επίπεδο Ε.Ε. κι ενώ βιώνουμε το θερμότερο καλοκαίρι της ιστορίας με τις ανάγκες των πολιτών για κλιματισμό να είναι αυξημένες, οι πάροχοι ανακοινώνουν νέες αυξήσεις. Όπως φαίνεται τελικά και το... staycation θα κοστίσει ακριβά.

Με λίγα λόγια, τα νοικοκυριά θα πληρώσουν τον επόμενο μήνα λογαριασμούς, στην πλειονότητα τους, υπέρογκους, ό,τι κι αν αποφασίσει σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο. Η συνταγή είναι ίδια με αυτή της ενεργειακής κρίσης: Επιδότηση της ακρίβειας, καμία παρέμβαση στην αγορά με τους καταναλωτές να πληρώνουν ξανά το μάρμαρο.

NETWORK