Πολιτική

Ζαχαριάδης: Η εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εξοπλιστικά συστήματα δεν είναι παιχνίδι

Ζαχαριάδης: Η εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εξοπλιστικά συστήματα δεν είναι παιχνίδι
Οι χθεσινές δηλώσεις Γεωργιάδη για τις τουρκικές προκλήσεις έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Με ανάρτησή του ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζει καυστικά τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις τουρκικές προκλήσεις «Με τα F35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία» αλλά και «Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη».

Όπως τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης «Η εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εξοπλιστικά συστήματα που αγοράζουμε για λόγους άμυνας και αποτρεπτικής ισχύος και όχι για να φτάσουμε στην Άγκυρα, δεν είναι παιχνίδι και δεν γίνεται να εργαλειοποιούνται με αυτό τον τρόπο. Η τραγωδία της Κύπρου και η καταστροφή στη Μικρασία να μας διδάξουν τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όταν λέγονται με ευκολία τέτοιες επικίνδυνες και τεράστιες ανοησίες.».

Αναλυτικά η ανάρτηση Ζαχαριάδη

«Μπορούμε κι εμείς να πάμε ξαφνικά στην Τουρκία με τα F-35 σε μια νύχτα. Είδατε τί έγινε στην Υεμένη; Αν έχεις F-35 που δεν πιάνονται στα ραντάρ, μπορείς ξαφνικά να βρεθείς στην Άγκυρα ένα βράδυ και να καταρρίψεις στη μέση του πουθενά».

Είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός της κυβέρνησης; Είναι δυνατόν να παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Η εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εξοπλιστικά συστήματα που αγοράζουμε για λόγους άμυνας και αποτρεπτικής ισχύος και όχι για να φτάσουμε στην Άγκυρα, δεν είναι παιχνίδι και δεν γίνεται να εργαλειοποιούνται με αυτό τον τρόπο.

Η τραγωδία της Κύπρου και η καταστροφή στη Μικρασία να μας διδάξουν τι μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα όταν λέγονται με ευκολία τέτοιες επικίνδυνες και τεράστιες ανοησίες.

Πριν φτάσουμε στην Άγκυρα ας διεκδικήσουμε την μη παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων απο την Τουρκία και την εφαρμογή των συμφωνηθέντων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία τα προηγούμενα χρόνια.

{https://x.com/czachariadis/status/1815686497003033069?s=46&t=X_eiGK4tbzC17q--laA_Rw}