Πολιτική

Οι «διάλογοι» Παππά χαλαρώνουν την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για τις πυρκαγιές

Οι «διάλογοι» Παππά χαλαρώνουν την πίεση που δέχεται η κυβέρνηση για τις πυρκαγιές
Σε κεντρικό στοιχείο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ αρχίζουν να εξελίσσονται οι ιδιαίτερα «θερμοί» διάλογοι του ευρωβουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκου Παππά, στα social media.

Μάλιστα, η βιαιότητα των εκφράσεων του πρώην μπασκετμπολίστα και η ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση που αυτή δημιουργεί, μάλλον δεν αναιρείται από το γεγονός ότι στην πλειονότητα τους οι «καυγάδες» φαίνεται να γίνονται με λογαριασμούς ακροδεξιών στοιχείων του διαδικτύου.

Ευκαιρία αλλαγής ατζέντας για την κυβέρνηση

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε αξιολόγηση της συμπεριφοράς του Νίκου Παππά, το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση μοιάζει να αξιοποιεί επικοινωνιακά τους συγκεκριμένους διαλόγους, προκειμένου να χαλαρώσει την πίεση που δέχεται από το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα της περιόδου, δηλαδή το μείγμα που δημιουργούν το μόνιμο πρόβλημα της ακρίβειας και κυρίως το φιάσκο της αντίδρασης της κρατικής μηχανής στις πρόσφατες πυρκαγιές της βορειοανατολικής Αττικής. Με απλά λόγια, μια μέρα σαν την χθεσινή, κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σε κλοιό διαμαρτυριών από πολίτες στην Πεντέλη, σε μεγάλο βαθμό η ατζέντα της αντιπαράθεσης των κομμάτων και η θεματολογία των ΜΜΕ «θόλωσε» αρκετά από το θέμα Παππά.

Η Κουμουνδούρου δεν θέλει να δυσαρεστήσει το κοινό της με νέα διαγραφή

Παρόλα αυτά η Κουμουνδούρου καλύπτει πλήρως τον ευρωβουλευτή της και μάλιστα κατηγορεί τη ΝΔ, η οποία έφτασε στο σημείο να ζητάει την αποπομπή Παππά, για προσχεδιασμένη δολοφονία χαρακτήρα. Φαίνεται, λοιπόν, πως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πιεστεί σε σημαντικό βαθμό από τις εσωκομματικές αντιδράσεις που δέχθηκε για την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για ανάλογες συμπεριφορές (αν και πολύ ηπιότερες), γεγονός που δυσαρέστησε, ίσως και απογοήτευσε, τον πυρήνα των σκληρών υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι και ο Παύλος Πολάκης έχει στηρίξει με ιδιαίτερη θέρμη τον Νίκο Παππά, όπως και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου»

Συγκεκριμένα, στο νέο ηχητικό από συνομιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Νίκος Παππάς ακούγεται να απειλεί κάποιον, λέγοντας: «Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα ''πεϊνιρλί'' στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. (…) Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω». Είχε προηγηθεί διάλογος του ευρωβουλευτή με αποστρατευμένο αστυνομικό, τον οποίο ο Νίκος Παππάς αποκαλούσε «μπατσάκο», συμπληρώνοντας: «Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς».

Η ΝΔ ζητά αποπομπή του Ν. Παππά

Μετά και από τη δεύτερη αποκάλυψη διαλόγου του πρώην μπασκετμπολίστα, η επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Ελίζα Βοζεμπεργκ, ζήτησε την αποπομπή του Νίκου Παππά, κάνοντας λόγο για «χυδαίες, ρατσιστικές, σεξιστικές και εκβιαστικές επιθέσεις». Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, κάλεσε και αυτός τον Στέφανο Κασσελάκη να αποπέμψει άμεσα τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνοντας τον ότι «λειτουργεί ως εκπρόσωπος του υποκόσμου».

Σχεδιασμένη δολοφονία χαρακτήρα βλέπει η Κουμουνδούρου

Από την πλευρά της, η Κουμουνδούρου απάντησε στην κυβέρνηση «και τα πληρωμένα της πιστόλια, από ΜΜΕ ως τρολ του διαδικτύου» πως «έχουν δυστυχώς αναγάγει σε καθημερινή τακτική τις επιχειρήσεις “δολοφονίας χαρακτήρα”, δηλητηριάζοντας επικίνδυνα τη δημόσια σφαίρα», καθώς και για «τακτική της μονταζιέρας», με «επιλεγμένα αποσπάσματα διαλόγων, βίντεο και “ηχητικά αποσπάσματα” που διακινούν ακροδεξιές ομάδες». Επίσης ανένδοτος εμφανίστηκε ο ίδιος ο Νίκος Παππάς: «Από τον οχετό που λαμβάνω, ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, από φασίστες, από αστυνόμους, από μπασκετμπολίστες, θα τους απαντάω όπως τους αξίζει».