Πολιτική

Αγιασμός στη Βουλή: Τα πηγαδάκια, οι απουσίες και το απρόοπτο με τη Δόμνα

Αγιασμός στη Βουλή: Τα πηγαδάκια, οι απουσίες και το απρόοπτο με τη Δόμνα
Νέα σεζόν και με τη βούλα στο Κοινοβούλιο, καθώς ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της νέας Συνόδου με τον καθιερωμένο αγιασμό και την ευχή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου «για καλή δύναμη, υγεία και καλή εργασία σε μια δυνατή πορεία αγάπης και ελπίδας».

Το «παρών» από τους πολιτικούς αρχηγούς έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Βασίλης Στίγκας.

Από την τελετή του αγιασμού απουσίαζαν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ στα υπουργικά έδρανα, βρίσκονταν οι υπουργοί Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος ,Επικρατείας Μάκης Βορίδης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης και Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος.

6333303_b597a.jpg

Ο πρωθυπουργός είχε σύντομη συνομιλία με τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ έστησε και πηγαδάκι με βουλευτές της ΝΔ. Αντίστοιχες συζητήσεις είχαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ η συζήτηση που κυριάρχησε στα πηγαδάκια ήταν οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

6333227_eb91d.jpg

Από την τελετή δεν έλειψαν και τα απρόοπτα. Σύμφωνα με πληροφορίες η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της τελετής. Βουλευτές που βρίσκονταν δίπλα την κάθισαν σε έδρανο, οι υπάλληλοι βουλής της έδωσαν νερό, ενώ ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ που είναι και ιατρός Τέλης Σπάνιας της μέτρησε τον σφυγμό ενώ η κ. Μιχαηλίδου αισθάνθηκε καλύτερα και λίγα λεπτά αργότερα συμμετείχε κανονικά στην ψηφοφορία για την εκλογή γραμματέων και κοσμητόρων.

6333248_6394d.jpg

6333259_2554c.jpg