Πολιτική

Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία στο Eurogroup δήλωσε ο Βαρουφάκης

Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία στο Eurogroup δήλωσε ο Βαρουφάκης
Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία στο Eurogroup δήλωσε ο Βαρουφάκης «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης για το σημερινό Eurogroup .

«Έχουμε κάνει πολλά για μια συμφωνία. Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να απέχουμε από κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα ή την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph ενόψει του σημερινού (Παρασκευή) κρίσιμου Eurogroup.

O έλληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως «αυτό που δε θα δεχθούμε είναι η δημοσιονομική προσαρμογή να συνεχιστεί επειδή έτσι θέλουν οι κανόνες.»

«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περισσότερο δημοσιονομικό σφίξιμο» πρόσθεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, και εκτίμησε ότι «ο μόνος λόγος να συνεχιστεί αυτό είναι ιδεολογικός, ή μια τιμωρητική βάση.»

Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση στο σημερινό Eurogroup εμφανίστηκε από την πλευρά του στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συνιστώντας όμως να «μη βιαζόμαστε». «Οι ευθύνες βαρύνουν πια άλλους» ανέφερε με νόημα.

πηγη Σκαι