Πολιτική

Μαξίμου: Λύση στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας

Μαξίμου: Λύση στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας Μαξίμου: Λύση στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας
Μαξίμου: Λύση στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού τη σύγκληση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, τη Δευτέρα, για το ελληνικό ζήτημα, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία εξέλιξη στο δρόμο για την επίτευξη συμφωνίας

Υπογραμμίζει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο της Ευρώπης και "εργαζόμαστε τώρα για την επιτυχία της Συνόδου αυτής".

Το Μαξίμου εκτιμά πως θα υπάρξει συμφωνία στη βάση του σεβασμού των κανόνων της ΕΕ, αλλά και της δημοκρατίας, "που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη μέσα στο ευρώ".

"Όσοι επενδύουν στην κρίση και σε σενάρια τρόμου, θα διαψευστούν", επισημαίνει το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες, μετά το Eurogroup ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε ότι "είναι καιρός να συζητήσουμε επειγόντως την κατάσταση της Ελλάδας στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο".

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ερωτηθείς για το θέμα δήλωσε πως ο βασικός λόγος σύγκλησης της Συνόδου Κορυφής είναι να υπάρξει ενημέρωση και εμπλοκή των ηγετών στη διαδικασία.