Υγεία

Τσιόδρας: Αποτελεσματικό το πρώτο εμβόλιο που δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα - Τα πρώτα συμπεράσματα

Τσιόδρας: Αποτελεσματικό το πρώτο εμβόλιο που δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα - Τα πρώτα συμπεράσματα
Τα εμβόλια που παρασκευάζονται αυτή τη στιγμή είναι πάνω από 70 και κάποια από αυτά φαίνεται να είναι αρκετά αποτελεσματικά.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος Σ.Τσιόδρας, αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας στο πρώτο εμβόλιο που δοκιμάστηκε σε πειραματόζωα και τόνισε ότι οι επιστήμονες παρατηρούν ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μπορεί να δράσει αποτελεσματικά και στον άνθρωπο.

Σε ποιο αναφέρεται και ποιες είναι οι πρώτες ενδείξεις.

Ένα από τα εμβόλια που δοκιμάζεται έναντι του νέου ιού και έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στους πιθήκους σύμφωνα με έρευνα, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.

Τσιόδρας: Το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό στα ποντίκια και τους πιθήκους

Όπως είπε ο Σ.Τσιόδρας: “Είναι η 1η αναφορά σε μελέτη με πειραματόζωα που εξετάζει ένα από τα νέα υποψήφια εμβόλια. Οι ασθενείς απομόνωσαν ιό, τον απενεργοποίησαν και τον χρησιμοποίησαν σαν εμβόλιο σε πειραματόζωα όπως ποντίκια και πιθήκους τα οποία πρώτα εμβολίασαν με 2 διαφορετικές δόσεις και μετά μόλυναν με διαφορετικά είδη κορoνοϊών.

Τα ζώα που εμβολιάστηκαν με την μεγάλη δόση δεν εμφάνισαν συμπτώματα και καθάρισαν τον ιό από τους πνεύμονες. Το εμβόλιο ήταν ασφαλές και τα δεδομένα υποστηρίζουν την ταχεία κλινική ανάπτυξη εμβολίων για ανθρώπους.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο news4health.gr