Υγεία

Κορονοϊός - Εμβόλια: Οι παιδίατροι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κορονοϊός - Εμβόλια: Οι παιδίατροι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι παιδίατροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους εμβολιασμούς που έχουν μείνει πίσω λόγω του κορονοϊού. Τι ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και ποια τα προβλήματα που επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Με επιστολή της στον Υφυπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση εκκίνηση εκστρατείας ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού για τους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία από πολλαπλές πηγές σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφεται σημαντική μείωση των εμβολιασμών που προσεγγίζει το 50% στις ηλικιακές ομάδες κάτω των 2 ετών και υπερβαίνει το 70% στις μεγαλύτερες ηλικίες. Παρόμοια υπολογίζονται και τα αντίστοιχα ποσοστά μείωσης των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Ο Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, ο κ. Κώστας Νταλούκας, επιβεβαίωσε τον υπαρκτό κίνδυνο υποστηρίζοντας ότι τα νούμερα που αναφέρονται παραπάνω δόθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών από στοιχεία πωλήσεων που δόθηκαν από εταιρείες.

«Το 50% είναι ένα μεγάλο νούμερο. Εγκυμονείται ένας υπαρκτός κίνδυνο εμφάνισης κάποιας από τις νόσους που παρέχουν προστασία τα εμβόλια στην περίπτωση που δε θα εμβολιαστούν τα παιδιά σε κάποιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αν προκύψουν τέτοια προβλήματα σε συνδυασμό με την επανεμφάνιση του κορονοϊού, τότε τα πράγματα δε θα είναι καθόλου καλά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε  εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, κ. Κώστας Νταλούκας για το θέμα των εμβολιασμών αλλά και τη στάση των Ελλήνων σχετικά  ΕΔΩ