Αθλητισμός

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Ασημένιος» ο Σίσκος, έχασε το χρυσό στην τελευταία χεριά - «Χάλκινη» η Ντουντουνάκη

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Ασημένιος» ο Σίσκος, έχασε το χρυσό στην τελευταία χεριά - «Χάλκινη» η Ντουντουνάκη Φωτογραφία: EPA/ANTONIO BAT
Δύο ελληνικά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στο Βελιγράδι μέσα σε λίγα λεπτά, με τον Απόστολο Σίσκο και την Άννα Ντουντουνάκη.

Ο Απόστολος Σίσκος με μία εκπληκτική κούρσα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης- χάνοντας μάλιστα το χρυσό στην τελευταία χεριά- ενώ λίγα λεπτά αργότερα η Άννα Ντουντουνάκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Στον τελικό των 200 μ. ύπτιο ο Απόστολος Σίσκος ήταν μπροστά σε όλη την κούρσα, αλλά στην τελευταία χεριά έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης από τον Ουκρανό Αλεξάντρ Ζελτιάκοφ. Ο Σίσκος τερμάτισε σε 1:55.42, συντρίβοντας το πανελλήνιο ρεκόρ (1:56.34), ενώ ο Ουκρανός κατέκτησε το χρυσό με 1:55.39. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ελβετός Ρόμαν Μιτιούκοφ (1:55.75).

«Το συναίσθημα είναι απίστευτο να ανεβαίνει στο βάθρο ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών. Είναι το πρώτο μου μετάλλιο σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Απόστολος Σίσκος μετά την απονομή μεταλλίων.

«Με έκανε απίστευτα χαρούμενο το πανελλήνιο ρεκόρ. Κι αν δεν το έκανα θα ήμουν αρκετά χαρούμενος για την κούρσα. Ίσως είναι η πρώτη φορά που απολαμβάνω έτσι κούρσα», συμπλήρωσε.

Λίγα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της Άννας Ντουντουνάκη να κερδίσει μετάλλιο. Στον τελικό των 50 μ. πεταλούδα τερμάτισε σε 26.18 για να κατακτήσει το χάλκινο, πίσω από τη Σουηδέζα Σάρα Γιούνεβικ (25.68) και τη Βελγίδα Ρος Βανοτέρντικ (26.08).

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Άννα Ντουντουνάκη κατακτά μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά το χρυσό που είχε κερδίσει στα 100 μ. πεταλούδα το 2021. Παράλληλα ξόρκισε την «κατάρα» της τέταρτης θέσης που την κυνηγούσε στα 50 μ. πεταλούδα, αγώνισμα στο οποίο ήταν τέταρτη το 2021 και το 2022.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Το μετάλλιο ήρθε μετά από δύο πολύ δύσκολους μήνες για εμένα. Παρά τις δυσκολίες έχω προσπαθήσει να κάνω το καλύτερο που μπορώ αυτό το διάστημα και βλέπω ότι έχω αρχίσει να επανέρχομαι», δήλωσε συγκινημένη η Άννα Ντουντουνάκη, με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος της.

«Ακολουθεί ένας πολύ δύσκολος μήνας μέχρι τους Ολυμπιακούς αγώνες. Ήξερα ότι δεν έχω έρθει έτοιμη για αυτό τον αγώνα», σημείωσε αναφερόμενη στον τραυματισμό της.