Αθλητισμός

Απανωτά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Ασημένιος» ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο, με πανελλήνιο ρεκόρ

Απανωτά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό κολύμβησης: «Ασημένιος» ο Μάρκος στα 800 μ. ελεύθερο, με πανελλήνιο ρεκόρ
Εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους Έλληνες κολυμβητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου, τρία μετάλλια σε σχεδόν δύο ώρες.

Τρίτο μετάλλιο, μέσα σε σχεδόν δύο ώρες, κατέκτησε η ελληνική ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης του Βελιγραδίου, με τον Δημήτρη Μάρκο να κατακτά το ασημένιο στα 800 μ. ελεύθερο.

Μετά το ασημένιο του Απόστολου Σίσκου στα 200 μ. ύπτιο και το χάλκινο της Άννας Ντουντουνάκη στα 50 μ. πεταλούδα, ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε δεύτερος στα 800 μ. ελεύθερο με 7:48.59.

Η επίδοσή του αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, καθώς κατέρριψε το 7:49.97, που είχε πετύχει ο ίδιος τον Φεβρουάριο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα. Πρωταθλητής Ευρώπης αναδείχθηκε ο Ουκρανός Μιχαΐλο Ρόμαντσουκ (7:46.20) και τρίτος ήταν ο Ούγγρος Ζάλαν Σάρκανι με 7:49.29.

«Πάνω από όλα χαίρομαι για το χρόνο γιατί δεν ήρθα φορμαρισμένος, ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες. Αν κάνεις ένα τέτοιο χρόνο, χωρίς να είσαι έτοιμος, μου δείχνει πολλά για τη συνέχεια. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια», δήλωσε ο Δημήτρης Μάρκος στην ΕΡΤ, μετά από την κούρσα του.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά στο Βελιγράδι, μετά το χάλκινο που κέρδισε ως μέλος της 4Χ200 μ. ελεύθερο. «Πλησιάζω σιγά- σιγά τους κορυφαίους στον κόσμο. Είναι πολύ καλό κίνητρο», σημείωσε.