Αθλητισμός

Ρέιβεν Σόντερς: Ποια είναι η μασκοφόρος περσόνα που έγινε viral στους προκριματικούς της σφαιροβολίας

Ρέιβεν Σόντερς: Ποια είναι η μασκοφόρος περσόνα που έγινε viral στους προκριματικούς της σφαιροβολίας
Μπορεί να κρύβει το πρόσωπό της, αλλά σίγουρα δεν ντρέπεται για το ποια είναι: Η Σόντερς και το alter ego της διεκδίκησαν σήμερα μια ακόμη διάκριση στη σφαιροβολία

Η Ρέιβεν Σόντερς κατάφερε να γίνει viral με την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια των προκριματικών της σφαιροβολίας γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την Πέμπτη.

Η Σόντερς - που αυτοπροσδιορίζεται με τις αντωνυμίες they/them - εμφανίστηκε στην αρένα με μια full face μάσκα με ενσωματωμένα χρυσά γυαλιά ηλίου, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιό της, ενώ είχε βάψει τα μαλλιά της πράσινα και μοβ.

Όπως ήταν φυσικό, μαγνήτισε ξανά όλα τα βλέμματα. «Είμαι σε πλήρη φόρμα», σχολιασε η ίδια για το ντύσιμό της. «Έπρεπε να υπενθυμίσω στους ανθρώπους, είμαι αυτό που είμαι».

24522134_c7fe0.jpg

Μέλος της LGBTQ+ κοινότητας, αυτοπροσδιορίζεται ως queer, ενώ εντός βαλβίδας μετατρέπεται σε «Hulk», το alter-ego της για να αντιμετωπίσει το άγχος του αθλητισμού σε ανώτατο επίπεδο.

«Στην αρχή, όπως και ο Hulk, δυσκολεύτηκα να διαφοροποιήσω τους δύο εαυτούς μου. Δυσκολεύτηκα να ελέγξω πότε έβγαινε ο Hulk και πότε όχι», εκμυστηρεύτηκε στο Yahoo Sports το 2021. «Αλλά μέσα από το ταξίδι μου, ειδικά όσον αφορά στην ψυχική υγεία, έμαθα πώς να τα διαχωρίζω, με τον ίδιο τρόπο που ο Bruce Banner έμαθε να ελέγχει τον Hulk, έμαθε πώς να αφήνει τον Hulk να βγει έξω τις κατάλληλες στιγμές και με αυτόν τον τρόπο του έδωσε επίσης ένα σημάδι ψυχικής γαλήνης. Αλλά όταν έβγαινε ο Hulk, έσπαγε όλα όσα έπρεπε να θρυμματιστούν».

{https://x.com/pgraham34/status/1821501434233290797}

Σύμφωνα με το Guardian, η 28χρονη συνήθιζε να φορά μάσκες κατά τη διάρκεια των περιορισμών για την πανδημία του COVID19 και έκτοτε δεν τις ξανάβγαλε, υποστηρίζοντας ότι τη βοηθούν να συγκεντρωθεί και να μην συμμετέχει σε ανούσιες συζητήσεις που μπορεί να της αποσπάσουν την προσοχή.