Ελλάδα

Νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα: «Βροχή» από μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα Εξάρχεια

Νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα: «Βροχή» από μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα Εξάρχεια
Μία νύχτα γεμάτη από επεισόδια ήταν η χθεσινή καθώς πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και τα Εξάρχεια. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου.Η διμοιρία των ΜΑΤ απάντησε κι εκείνη με χημικά και η περιοχή μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης». 

Στη συνέχεια ακολούθησε «κυνηγητό» όπου οδήγησε τους κουκουλοφόρους από την πλατεία Κουμουνδούρου στα στενά του Ψυρρή. Να επισημάνουμε πως η ομάδα αγνώστων έτρεχε ανενόχλητη ανάμεσα στους περαστικούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή. 

Η αστυνομία προχώρησε σε επτά προσαγωγές.

Νωρίτερα, επίθεση εναντίον αστυνομικών δυνάμεων είχε γίνει και στα Εξάρχεια. Περίπου 20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση: Δεν εκφοβιζόμαστε από εγκληματικές ενέργειες

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον των γραφείων του τόνισε ότι δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες του υποκόσμου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφοβίζεται από εγκληματικές ενέργειες περιθωριακών στοιχείων που προσιδιάζουν σε αυτές του υπόκοσμου. Η επίθεση δεν στρέφεται ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενάντια στη δημοκρατία», ανέφερε σε ανακοίνωση για την επίθεση η Κουμουνδούρου.