Ελλάδα

Στόχος του Νίκου Χιωτάκη το νοικοκύρεμα της καθημερινότητας - Συνέντευξη στα Dikaiologitika

Στόχος του Νίκου Χιωτάκη το νοικοκύρεμα της καθημερινότητας - Συνέντευξη στα Dikaiologitika
Τις προτεραιότητες αλλά και το όραμα του για την Κηφισιά παρουσιάσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης.

Στην συνέντευξη του στα «Δικαιολογητικά» ο κ. Χιωτάκης αναφέρει τα προβλήματα της πόλης υπογραμμίζοντας την ανυπαρξία της σημερινής απερχόμενης δημοτικής αρχής η οποία πήρε ένα δήμο «κόσμημα» και τον μετέτρεψε σε δήμο μυρίων προβλημάτων. Ο κ. Χιωτάκης αναφέρεται στα έργα που έκανε ως δήμαρχος Κηφισιάς και δηλώνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα το έργο του να συγκριθεί με αυτό της σημερινής διοίκησης του δήμου το οποίο στην ουσία είναι… αόρατο αφού δεν κατάφερε να διαχειριστεί ούτε την καθημερινότητα της πόλης.

- Ποιες είναι οι πέντε προτεραιότητες που έχετε από την στιγμή που εκλεγείτε δήμαρχος;

Προτεραιότητα μας αλλά και δέσμευση μας απέναντι στους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης είναι το νοικοκύρεμα της καθημερινότητας.
Έχουμε καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα άμεσης εφαρμογής που αφορά την ασφάλεια, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, την ασφαλτόστρωση του δικτύου της πόλης, την καθαριότητα, την οργάνωση της πολιτικής προστασίας και την ολοκλήρωση έργων υποδομής όπως αντιπλημμυρικά και αποχετευτικό που τόσο πολλή ανάγκη τα έχει η πόλη μας.

- Ποιο είναι ο όραμα σας για την Κηφισιά;

Θέλω να ζούμε σε έναν δήμο σύγχρονο, καινοτόμο και ευρωπαϊκό.
Μέσα από την εμπειρία μου αυτά τα 5 χρόνια ως μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είδα από πολύ κοντά πως λειτουργούν μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και απέκτησα μια σημαντική εμπειρία για το πως και εμείς μπορούμε να εφαρμόσουμε σύγχρονες πρακτικές και να αναδείξουμε την φυσιογνωμία της πόλης μας.
Είμαι έτοιμος να μεταφέρω την εμπειρία μου στο Δήμο μας και να τον αναδείξουμε ως έναν δήμο πρότυπο, σύγχρονο και καινοτόμο αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών μας.

- Ποιο είναι το έργο για το οποίο θα θέλατε να σας θυμούνται στην Κηφισιά;

Η Κηφισιά είναι η πόλη της καρδιάς μας. Δεν είναι σύνθημα. Είναι αυτό που αισθάνομαι μέσα μου για τον τόπο μου. Στόχος μου είναι να βλέπω την πόλη μας να προοδεύει, να είναι καθαρή, με υποδομές και με κοινωνικό πρόσωπο για τους συνδημότες μας. Θέλω και μπορώ να μετατρέψω την γκρίζα σημερινή εικόνα σε μια ελπιδοφόρα και φωτεινή νέα ημέρα όπου για τους πολίτες ο Δήμος Κηφισιάς δεν θα είναι τροχοπέδη αλλά θα στέκεται στο πλευρό τους και θα διευκολύνει την καθημερινότητα τους. Θέλω έναν δήμο ισχυρό και γι’ αυτό θα εργαστώ.

- Πιστεύετε στις δημοτικές συνεργασίες;

Πάντα πίστευα και πιστεύω βαθύτατα στις συνεργασίες και μάλιστα σε όλη μου την διαδρομή στα κοινά το έκανα πράξη. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στην Αυτοδιοίκηση όταν δημιουργικές δυνάμεις συγκλίνουν και συνυπάρχουν για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Είμαι πεπεισμένος και αυτό θα συνεχίσω να κάνω πως μόνο μέσα από τις συνεργασίες και ειδικά στην σημερινή εποχή μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της πόλης προκειμένου να επιλύσουμε τα προβλήματα και να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ο μόνος δρόμος της επιτυχίας περνάει μέσα από την σύνθεση, την συνεννόηση, την συνεργασία και την αποφασιστικότητα. Αυτόν τον δρόμο θα ακολουθήσω, χωρίς παρεκκλίσεις.

- Ποια είναι η διαφορά σας από τους υπόλοιπους συνδυασμούς; Με λίγα λόγια γιατί κάποιος να ψηφίσει Νίκο Χιωτάκη;

Όλοι πλέον γνωρίζουν και συγκρίνουν ποιος έκανε έργο και ποιος είναι αναποτελεσματικός. Ποιος μπορεί να συνθέσει και να συνεργαστεί, να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία και να κερδίσει για το Δήμο, να συναντά πολίτες και να απαντά στους δημότες.

Ποιος μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο σε κάθε γειτονιά, να απαντά στα τηλέφωνα όλο το 24ωρο, ποιος γνωρίζει τα προβλήματα και δεν είναι γραφειοκράτης.
Είμαι πεπεισμένος ότι με το ανανεωμένο κατά 75% ψηφοδέλτιο μας και με την συμμετοχή ιδιαίτερα ικανών και πετυχημένων ανθρώπων που το στελεχώνουν έχουμε μια δυνατή ομάδα που μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες της νέας εποχής για την Αυτοδιοίκηση. Καλώ τους πολίτες να μας εμπιστευτούν για μια δημιουργική αλλαγή με έργα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 στα eklogikanews.gr