Ελλάδα

«Δημοτική Αλλαγή κι όχι μια από τα ίδια» - Ο Νίκος Χιωτάκης στα Dikaiologitikanews

«Δημοτική Αλλαγή κι όχι μια από τα ίδια» - Ο Νίκος Χιωτάκης στα Dikaiologitikanews
Συνέντευξη για το πρόγραμμα του συνδυασμού του και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να τον ψηφίσει κάποιος έδωσε ο Νίκος Χιωτάκης στα Dikaiologitikanews.gr και τον Γιώργο Μανουσακάκη.

Το μήνυμα σας στο προεκλογικό αγώνα είναι «Δημοτική Αλλαγή κι όχι μια από τα ίδια». Γιατί πιστεύετε ότι η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει;

Γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει να επιδείξει σε πέντε ολόκληρα χρόνια, ούτε ένα δικό της έργο. Γιατί μας υπόσχεται σήμερα αυτά που μας υποσχέθηκε το 2014 και δεν έκανε. Κι αναρωτιέμαι, μας αξίζει μια δημοτική αρχή που υπόσχεται συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, αλλά δεν κάνει τίποτα; Εγώ πιστεύω ότι στο Δήμο Κηφισιάς δεν αξίζει η μετριότητα. Δεν μας αξίζουν οι γεμάτοι λακκούβες , επικίνδυνοι, σκοτεινοί δρόμοι, τα σπασμένα πεζοδρόμια, τα εγκαταλελειμμένα πάρκα , οι ασυντήρητοι ποδηλατοδρόμοι , η ανικανότητα να φτιαχτεί μέσα σε πέντε χρόνια έστω μια νέα σχολική αίθουσα για τα παιδιά μας, η αδυναμία να προσθέσουμε έστω και μια νέα κοινωνική ή αθλητική υποδομή στην «προίκα» του Δήμου. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι η δημοτική περίοδος της σημερινής Διοίκησης, ήταν μια χαμένη περίοδος για το Δήμο Κηφισιάς.

Πριν από λίγες μέρες παρουσιάσατε το πρόγραμμά σας, σε έναν ιστορικό χώρο της Κηφισιάς, την Μπομπονιέρα. Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας, εφόσον βέβαια εκλεγείτε Δήμαρχος;

Θα δώσουμε βάρος στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των συμπολιτών μου, σε συγκεκριμένους τομείς και με συγκεκριμένη κοστολόγηση. Αυτό σημαίνει κατά κύριο λόγο: Βελτίωση στην καθαριότητα, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των δημοτών μας, που ήδη πληρώνουν πολλά. Η αγορά νέου εξοπλισμού για την υπηρεσία καθαριότητας θα είναι από τις πρώτες μας ενέργειες. Ενίσχυση του πράσινου της πόλης , σε όλα τα προάστια, με πρόγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων. Δρομολόγηση διαδικασιών για την αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης, με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής ισχύος. Για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας και να ομορφύνουμε ακόμη περισσότερο τα προάστιά μας. Θα εκτελέσουμε άμεσα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων, σε όλο το Δήμο, για να πάψουν να μας αποκαλούν Δήμο της λακκούβας. με χρήματα που θα διεκδικήσουμε απο την Περιφέρεια Αττικής. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των ιστορικών κτιρίων της πόλης είναι προτεραιότητά μας, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση των κοινωνικών μας δομών και παροχών.

Υπάρχει σχέδιο έργων που θα δρομολογήσετε την επόμενη μέρα;

Ο δεύτερος άξονας του σχεδίου μου, που συνδέεται κι αυτός με τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, αφορά την υλοποίηση μεγάλων έργων, που είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της πόλης.

Προτεραιότητα μου αποτελούν:
H ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, με αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά.
Η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων σε Ερυθραία και Κηφισιά.
Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε Αδάμες, Εργατικές και στο υπολειπόμενο 20% της Εκάλης.
Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων.

Στην ερώτηση γιατί μια εργαζόμενη μητέρα, κάτοικος του Δήμου Κηφισιάς, να επιλέξει να σας ψηφίσει, τι απαντάτε;

Η επιλογή για τον ποιον δήμαρχο να ψηφίσει, προκύπτει από το ποιες είναι οι ανάγκες της και ποιος είναι ο κατάλληλος για να τις ικανοποιήσει. Όλοι συμφωνούμε καταρχήν στα βασικά. Κάθε εργαζόμενη μητέρα κάτοικος του Δήμου μας θέλει καταρχήν να ζει σε ένα προάστιο, που της εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής . Θέλει να κυκλοφορεί με άνεση κι ασφάλεια. Να μπορεί να μετακινείται με το καροτσάκι του μωρού της. Δεν θέλει και δεν της αξίζουν οι σκοτεινοί και γεμάτοι λακκούβες δρόμοι που υπάρχουν σήμερα στο Δήμο μας. Ούτε τα βρώμικα πεζοδρόμια, τα παρατημένα πάρκα. Μια εργαζόμενη μητέρα της πόλης μας απαιτεί δικαιωματικά σύγχρονα σχολεία και περισσότερους παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά της. Ζει στο Δήμο Κηφισιάς και δεν μπορεί να συμβιβαστεί με το μέτριο. Κι αυτός είναι ο λόγος που θα ψηφίσει εμάς. Γιατί είμαστε η ομάδα που έχει την ικανότητα να κάνει έργο. Να καθαρίσει τα προάστιά μας. Να ομορφύνει τα πάρκα μας, να δημιουργήσει νέους παιδικούς σταθμούς, νέα σχολεία. Καμία εργαζόμενη μητέρα στο Δήμο Κηφισιάς δεν θέλει να χάσουμε άλλα τέσσερα χρόνια. Γι αυτό στις 26 Μαΐου θα ψηφίσουμε για δημοτική αλλαγή. Για να μην προσθέσουμε στα πέντε χαμένα χρόνια, και τα επόμενα τέσσερα.

Το νέο εκλογικό σύστημα, της απλής αναλογικής, επιβάλει τις συνεργασίες. Πιστεύετε ότι μπορείτε να λειτουργήσετε, εφόσον εκλεγείτε, σε αυτό το νέο περιβάλλον; Μπορείτε να επιβάλλετε συνεργασίες;

Η κουλτούρα της συναίνεσης και της συνεργασίας δεν επιβάλλεται , πρέπει να υπάρχει ανεξαρτήτως εκλογικών συστημάτων. Αποτελεί συστατικό της δημοκρατικής λειτουργίας σε μια κοινωνία σκεπτόμενων πολιτών. Το πρόβλημα με την εφαρμογή της είναι ότι δεν έχουν προβλεφθεί δικλείδες που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα του κάθε Δήμου. Αν θα μπορεί δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί από το 50+1% των πολιτών, να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, για το οποίο τον επέλεξαν. Πιστεύω όμως πραγματικά ότι υπάρχουν περιθώρια στην Κηφισιά να προχωρήσουμε σε προγραμματικές συμφωνίες και συγκλίσεις, βάζοντας πάνω από όλα το καλό των προαστίων μας. Η δική μας παράταξη πιστεύει στην + εργασία, το λέει άλλωστε και το όνομα του συνδυασμού μας.

Ποιο πιστεύετε κύριε Χιωτάκη ότι είναι το διακύβευμα των εκλογών στο Δήμο σας;

Στις εκλογές της άλλης Κυριακής, οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα κληθούν με την ψήφο τους να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν να χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για το Δήμο Κηφισιάς. Ή αν θα υπάρξει στα προάστιά μας, Δημοτική Αλλαγή.

Το δίλημμα είναι αν θα επιτρέψουμε να μείνουμε άλλα τέσσερα χρόνια χωρίς έργα και βελτίωση της καθημερινότητάς μας. Αν θα εμπιστευθούμε τα ίδια πρόσωπα που μας υπόσχονται ξανά το 2019, όλα όσα μας υποσχέθηκαν το 2014, αλλά δεν υλοποίησαν τίποτε απο αυτά. Ή θα επιλέξουμε μια νέα Δημοτική Αρχή, που έχει να επιδείξει έργο, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ρεαλιστικό σχέδιο, για να πάει ο Δήμος μας μπροστά. Μια νέα διοίκηση που μπορεί να ενώσει με όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης.

Σε μια βδομάδα έχουμε εκλογές. τι ζητάτε από τους συμπολίτες σας;

Ζητώ από τους συμπολίτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να δουλέψω, για τη Κηφισιά, την Νέα Ερυθραία, την Εκάλη και τους κατοίκους τους με επιπλέον εφόδια την εμπειρία μου στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης, τη ΚΕΔΕ και το μεταπτυχιακό στη Πολιτική Προστασία.

Έχω αποδείξει ότι μπορώ να εργαστώ με μεθοδικότητα και να φέρω αποτελέσματα, που ωφελούν τους συμπολίτες μου. Έχω τη δυνατότητα να ενώσω και πετύχω συνεργασίες, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε το μεγάλο μας στόχο, που είναι να ζούμε μια καλύτερη καθημερινότητα, σε προάστια που ξεχωρίζουν.

Θεωρώ ότι την άλλη Κυριακή οι πολίτες του Δήμου Κηφισιάς θα φέρουν με την ψήφο τους μια δημιουργική ανατροπή στα προάστιά μας. Θα επαναφέρουν την κανονικότητα στο Δήμο μας. Για να επαναφέρουμε τη Νέα Ερυθραία, την Εκάλη, την Κηφισιά, στη θέση που τους αξίζει. Με τους πολίτες πρωταγωνιστές.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα eklogikanews.gr