Ελλάδα

Μουντομπάσκετ 2019: «Τελικός» πρόκρισης με Νέα Ζηλανδία για την Εθνική Ελλάδας - Τι χρειάζεται για πρόκριση στην οκτάδα

Μουντομπάσκετ 2019: «Τελικός» πρόκρισης με Νέα Ζηλανδία για την Εθνική Ελλάδας - Τι χρειάζεται για πρόκριση στην οκτάδα
Η Ελλάδα ηττήθηκε με 79-78 από τη Βραζιλία παρά το ότι βρέθηκε ακόμα και με 17 πόντους μπροστά στο δεύτερο δεκάλεπτο (40-23) και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί σε παιχνίδι «τελικό» απέναντι στην Νέα Ζηλανδία. Δυσκολεύει η πρόκριση στη φάση των νοκ-άουτ της οχτάδας.

Τα δεδομένα είναι απλά για τον όμιλο της Εθνικής, καθώς έχει ξεκαθαρίσει ότι η Βραζιλία θα είναι πρώτη και το παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Νέα Ζηλανδία θα κρίνει τα πάντα για τη δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί από τον έκτο όμιλο της διοργάνωσης.

Μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση είναι η Εθνική μας, αλλά πλέον η πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης δεν εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τα χέρια των παικτών του Θανάση Σκουρτόπουλου.

Τα μεγάλα λάθη της Τουρκίας (0/4 βολές σε 10'', βολές σε νεκρό χρόνο για να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση) απέναντι στις ΗΠΑ, «χάρισαν» στην Εθνική μας τη δυνατότητα να ελπίζει για πρόκριση στην οχτάδα της διοργάνωσης, καθώς υπάρχουν σενάρια ισοβαθμιών ανάμεσα σε Ελλάδα, Βραζιλία και Τουρκία ή Τσεχία (θα αναμετρηθούν την Πέμπτη με έπαθλο την πρόκριση στη Β' φάση της διοργάνωσης) που ευνοούν την ελληνική ομάδα.

Με δεδομένο ότι μεταφέρονται τα αποτελέσματα στην επόμενη φάση, η Ελλάδα χρειάζεται τη νίκη τη δική της απέναντι σε Νέα Ζηλανδία, παράλληλα με την επικράτηση του Μαυροβουνίου (έχει ήδη αποκλειστεί) απέναντι στην Βραζιλία, για να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση.

Σίγουρα όμως χρειάζεται τη νίκη απέναντι σε Τουρκία ή Τσεχία στη φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ με 2/2 (δηλαδή επικράτηση και επί των ΗΠΑ), η Ελλάδα θα προκριθεί στην οχτάδα της διοργάνωσης.

Η αποστολή της Εθνικής από εδώ και πέρα αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά ίσως ήρθε η ώρα για την μεγάλη υπέρβαση.

Όλα θα κριθούν στα παρκέ της Κίνας, η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες είναι αποκλειστικά στα χέρια των διεθνών μας και όλοι βρίσκονται πλέον εν αναμονή των αποτελεσμάτων της τρίτης αγωνιστικής.