Ελλάδα

Πέτσας για νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης: Συνεκτικό μεταρρυθμιστικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό του κώδικα των δικηγόρων

INTIME INTIME
Πριν κλείσει την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και όπως είπε «συνιστά ένα συνεκτικό μεταρρυθμιστικό βήμα που αποσκοπεί αφενός στην επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και αφετέρου στον εκσυγχρονισμό των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων.

Στα ειδικότερα σημεία του, μεταξύ άλλων, επισπεύδεται η εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη, ως το τέλος του 2021. Στόχος είναι να αποδοθεί οριστικά το καθεστώς προστασίας στους αδύναμους δανειολήπτες και να αρθεί η καταστρατήγηση του πλαισίου αυτού από τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν υπαχθεί στον νόμο Κατσέλη, προσβλέποντας σε μια μακρινή δικάσιμο που εκτείνεται χρονικά ως και το 2032.

Επιπλέον, προτείνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων. Σκοπός είναι η αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων στην άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος και η ρύθμιση ζητημάτων όπως ο τρόπος κτήσης της δικηγορικής ιδιότητας, η προσαρμογή των συλλογικών Οργάνων των Δικηγορικών Συλλόγων στη ψηφιακή εποχή, καθώς και ο εξορθολογισμός των πειθαρχικών κυρώσεων των Δικηγόρων από τα αρμόδια όργανα των Δικηγορικών Συλλόγων».

Κλείνοντας ο κ. Πέτσας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη σήμερα το απόγευμα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, για τα θέματα αντιμετώπισης του κορονοϊού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Λευκωσία για την τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου, ενώ την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων συναντήσεών τους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ