Ελλάδα

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα - Άδεια ειδικού σκοπού ζητούν οι γονείς

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα - Άδεια ειδικού σκοπού ζητούν οι γονείς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/
«Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική» σχολιάζει η ομοσπονδία γονέων Αττικής.

Η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων της Περιφέρειας Αττικής ζητά να τους χορηγηθεί άδεια ειδικού σκοπού μετά την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία λόγω του καύσωνα καθώς αντιμετωπίζουν θέμα με την εργασία τους.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητάμε από το υπουργείο Παιδείας και τις δημοτικές αρχές της Αττικής να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τα παιδιά που εξετάζονται στις πανελλαδικές τις επόμενες ημέρες να κάνουν την προσπάθεια τους σε όσο το δυνατόν πιο κατάλληλες συνθήκες».

Συνεχίζουν λέγοντας πως «οι εγκύκλιοι του υπουργείου για άλλη μια φορά πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εκπαιδευτικούς και γονείς!

»Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων είναι τελείως προσχηματική εφόσον δεν συνοδεύεται και με χορήγηση άδειας σε έναν τουλάχιστον από τους δύο γονείς ιδιαίτερα των μαθητών των μικρότερων ηλικιών».

Με την ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία απαιτεί «έστω και τώρα να χορηγηθεί έκτακτη άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που χρειάζεται να παραμείνουν μαζί με τα παιδιά τους στο σπίτι τις μέρες που τα σχολεία είναι κλειστά. Απαιτούμε έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα στα σχολεία που είναι εξεταστικά κέντρα πανελλαδικών».