Διεθνή

Γαλλία: Μωρό 16 μηνών πέθανε στο αυτοκίνητο - Ο πατέρας ξέχασε να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό

Γαλλία: Μωρό 16 μηνών πέθανε στο αυτοκίνητο - Ο πατέρας ξέχασε να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό Φωτογραφία: UNSPLASH
Το μωρό ήταν για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, σε πάρκινγκ της εταιρείας όπου εργάζεται ο πατέρας.

Ένα μωρό 16 μηνών πέθανε στη Γαλλία μέσα στο αυτοκίνητο όπου έμεινε για ώρες, καθώς ο πατέρας του ξέχασε να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό προτού πάει στη δουλειά του.

Πηγαίνοντας στη δουλειά του, στο Σοσάιμ της Αλσατίας, ο πατέρας ξέχασε να αφήσει το μωρό στον βρεφονηπιακό σταθμό. Άφησε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της εταιρείας του, όπου έμεινε το μωρό για ώρες, μέχρι να αρχίσει να το αναζητά η σύζυγός του.

Το απόγευμα η μητέρα πήγε να πάρει το μωρό από το βρεφονηπιακό σταθμό και ενημερώθηκε ότι το παιδί ήταν εκεί. Τότε τηλεφώνησε στον σύζυγό της και διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε μείνει όλες αυτές τις ώρες στο αυτοκίνητο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, αλλά ήταν αργά καθώς το μωρό ήταν ήδη νεκρό. Ο πατέρας του παιδιού διακομίστηκε σε νοσοκομείο, σε κατάσταση σοκ.

Η θερμοκρασία στην περιοχή έφτασε στους 22 βαθμούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d'Alsace, όμως, το αυτοκίνητο ήταν ήταν παρκαρισμένο στη σκιά. Κάτι που σημαίνει ότι στο εσωτερικό του οχήματος η θερμοκρασία μπορεί να έφτανε τους 47 βαθμούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Αμερικανός καθηγητής Ψυχολογίας Ντέιβιντ Ντάιμοντ, ο οποίος έχει μελετήσει το λεγόμενο «σύνδρομο ξεχασμένου μωρού», δήλωσε στην εφημερίδα ότι το στρες, η έλλειψη ύπνου ή ξαφνικές αλλαγές στη ρουτίνα της καθημερινότητας μπορεί να δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση στον γονέα.