Διεθνή

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ

Παραιτήθηκε η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ Φωτογραφία: EPA/ MICHAEL REYNOLDS
Δεχόταν πιέσεις να παραιτηθεί, μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, Κίμπερλι Τσιτλ, παραιτήθηκε σήμερα, Τρίτη, μετά τις σφοδρές επικρίσεις για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μετά την επίθεση εναντίον του Ρεπουμπλικάνου, σε προεκλογική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια στις 13 Ιουλίου, η Μυστική Υπηρεσία- που είναι υπεύθυνη για την προστασία νυν και πρώην προέδρων- ήρθε αντιμέτωπη με μεγάλη κρίση.

Χθες, Δευτέρα, η Κίμπερλι Τσιτλ δέχθηκε επικρίσεις τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους, κατά τη διάρκεια της ακρόασης ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων. Πολλοί από αυτούς ζήτησαν την παραίτησή της.

Η Τσιτλ δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, την οποία χαρακτήρισε τη μεγαλύτερη αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας από την επίθεση σε βάρος του τότε προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, το 1981. Αφού υπηρέτησε 27 χρόνια στη Μυστική Υπηρεσία, ο Τζο Μπάιντεν διόρισε την Κίμπερλι Τσιτλ επικεφαλής το 2022.