Οικονομία

Θ. Λυμπερόπουλος στα dikaiologitika news για τη ΝΔ: «Είναι υπάλληλοι της διαπλοκής»

Θ. Λυμπερόπουλος στα dikaiologitika news για τη ΝΔ: «Είναι υπάλληλοι της διαπλοκής»
Του Γιάννη Χρηστάκου Σφοδρή επίθεση κατά της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ αυτοκινητιστών ταξί Θύμιος Λυμπερόπουλος, με αφορμή τις απόψεις του αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος, Κώστα Κυρανάκη, για το δίκτυο UBER που προκάλεσε την διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς.

Ο κ. Λυμπερόπουλος μιλώντας στα dikaiologitika news τόνισε ότι «είναι όλοι υπάλληλοι της διαπλοκής. Το λέω με την έννοια ότι υπηρετούν τον νεοφιλελευθερισμό, την παγκοσμιοποίηση, το τσάκισμα των επαγγελματιών και την υποταγή τους σε πολυεθνικές που βουτάνε περιουσίες και τσαλακώνουν ζωές για μισό κομμάτι ψωμί».

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο Κώστας Κυρανάκης, με την ιδιότητα του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, και άρα μεταφέροντας τις επίσημες θέσεις του κόμματος, δήλωσε στην εκπομπή «Ελεύθερος σκοπευτής» του Γ. Τράγκα ότι «τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά».

Ο Θ. Λυμπερόπουλος μαζί με 150 αυτοκινητιστές ταξί πήγαν στην Πειραιώς και ζήτησαν να δουν τον Κ. Μητσοτάκη. Εκεί τους πρότειναν να συναντηθούν με τον γραμματέα του κόμματος Λ. Αυγενάκη το οποίο αρνήθηκαν και προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις από βδομάδα. Ο ίδιος ο Κ. Κυρανάκης με ανακοίνωση που εξέδωσε εμμένει στην άποψή του, φροντίζοντας όμως να ξεκαθαρίσει ότι δεν αποτελεί και θέση του κόμματος. Ωστόσο, αποτελεί παράδοξο διότι η ιδιότητά του είναι αυτή του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και υπό αυτήν την ιδιότητα έκανε τη σχετική δήλωση, οπότε και δημοσιοποιήθηκε ως επίσημη θέση της ΝΔ, διαφορετικά δεν θα τον καλούσαν και ως αναπληρωτή εκπρόσωπο στα Μέσα Ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ότι «αυτό που έδωσα ως παράδειγμα μεταρρύθμισης και ως προσωπική άποψη, χωρίς να αποτελεί επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και χωρίς να έχει παρθεί απόφαση από κάποιο όργανο, είναι το εξής απλό. Θα έπρεπε να υπάρχει μια απλή διαδικασία, με λιγότερα εμπόδια για κάθε οδηγό, αλλά και για κάθε νέο άνθρωπο να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα. Αυτό θα σήμαινε μεγαλύτερο εισόδημα για τους οδηγούς, με λιγότερες ώρες δουλειάς αλλά και καλύτερες τιμές για τους καταναλωτές. Το ότι η τεράστια πλειοψηφία αιτήσεων σε τέτοιες εταιρίες είναι από ήδη υπάρχοντες οδηγούς ταξί, τα λέει όλα».