Οικονομία

ΑΔΕΔΥ :Πλήγμα στην λειτουργία των νοσοκομείων

ΑΔΕΔΥ :Πλήγμα στην λειτουργία των νοσοκομείων ΑΔΕΔΥ :Πλήγμα στην λειτουργία των νοσοκομείων
ΑΔΕΔΥ :Πλήγμα στην λειτουργία των νοσοκομείων Η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να συστηματοποιήσει τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα να προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο Μνημόνιο αναφέρει η ΑΔΕΔΥ με δελτίο τύπου της και συμπληρώνει ότι επέρχεται νέο πλήγμα στη λειτουργία των Δημοσίων Νοσοκομείων.

 Σε αυτό επέλεξε ο Υπουργός Υγείας να συμπεριλάβει διάταξη με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε Διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο σύνολο τους στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εκτός από τη νέα εργασιακή δοκιμασία των υπαγόμενων σε διαθεσιμότητα, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση που προωθεί τη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο, το σύνολο των υπαλλήλων των κλάδων ΔΕ οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας οδηγών) και ΔΕ πληρωμάτων ασθενοφόρων, οι οποίοι κατέχουν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τίθενται, αυτοδικαίως, από την έναρξη ισχύος του νόμου σε καθεστώς διαθεσιμότητας, το οποίο θα διαρκέσει ένα μήνα και εν συνεχεία οι εργαζόμενοι μετατάσσονται/μεταφέρονται, μετά αίτησή τους, σε οργανικές θέσεις που θα συσταθούν στον κλάδο πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Οι αιτήσεις αποδοχής της θέσης υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους εντός επτά εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης των σχετικών διαπιστωτικών πράξεων (διαθεσιμότητας). Οι μετατασσόμενοι/μεταφερόμενοι στο ΕΚΑΒ υπάλληλοι οφείλουν εντός επτά εργάσιμων ημερών να παρουσιαστούν στην αρμόδια υπηρεσία του φορέα υποδοχής για να αναλάβουν υπηρεσία. Σε αντίθετη περίπτωση, απολύονται αυτοδικαίως.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ «η Κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να συστηματοποιήσει τη διάλυση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και παράλληλα να προετοιμάσει το έδαφος για το επόμενο Μνημόνιο. Σε αυτό επέλεξε ο Υπουργός Υγείας να συμπεριλάβει διάταξη με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε Διαθεσιμότητα και μεταφέρονται στο σύνολό τους στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα εκτός από τη νέα εργασιακή δοκιμασία των υπαγόμενων σε διαθεσιμότητα, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη εκχώρηση των δευτερογενών διακομιδών στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την Κυβέρνηση που προωθεί τη συνεχή υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων όλης της χώρας.»