Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία η πρεμιέρα για ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία η πρεμιέρα για ΓΕΛ Φωτογραφία: INTIME
Στις 10:00 αναμένεται η ανακοίνωση των θεμάτων που έπεσαν στην Έκθεση για τα ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2024.

Oι μαθητές των ΓΕΛ κάνουν ποδαρικό στις Πανελλήνιες 2024 με το μάθημα της της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας διεκδικόντας μέσω των Εξετάσεων μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει ορισθεί η 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης είναι τρεις (3) ώρες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ άρχισαν την Πέμπτη (30/5), με την εξέταση του μαθήματος των Νέων Ελληνικών. Θα ακολουθήσει η εξέταση των Μαθηματικών (Άλγεβρα) το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024.

Τι ισχύει για τα κινητά

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα κινητά τηλέφωνα, απαγορεύεται η κατοχή κινητού, έστω και απενεργοποιημένου, μέσα στην αίθουσα εξέτασης και συνιστά επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού. Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, είναι υποχρεωμένος να το παραδίδει στον πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί.

Ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείριση του τετραδίου

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους να χρησιμοποιήσουν τις σελίδες του τετραδίου που θα τους δοθεί με φειδώ, καθώς δεύτερο τετράδιο δεν θα δοθεί σε κανέναν υποψήφιο, αφού οι σελίδες του τετραδίου έχουν θεωρηθεί επαρκείς για τις απαντήσεις.

Πανελλήνιες 2024: Dnews και Μεθοδικό παρουσιάζουν τα θέματα, τις απαντήσεις και το σχολιασμό για τα θέματα της Έκθεσης Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση. Με την ανακοίνωση των θεμάτων από το Υπουργείο Παιδείας στο Dnews θα δημοσιεύουμε σε πρώτο χρόνο τα θέματα που έπεσαν στην Έκθεση Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και σε πρώτο χρόνο θα δημοσιεύουμε τις απαντήσεις.

Θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και σχολιασμός των θεμάτων που έπεσαν στην Έκθεση Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία στις Πανελλήνιες 2024, θα αναφερθούμε στα δύσκολα σημεία της εξέτασης ενώ νωρίς το μεσημέρι θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις από το φροντιστήριο Μεθοδικό.