Παιδεία

Κλειστά σχολεία και στα Τρίκαλα λόγω καύσωνα

Κλειστά σχολεία και στα Τρίκαλα λόγω καύσωνα
Κλειστά σχολεία και στα Τρίκαλα μετά τις 11:30 για το επόμενο τριήμερο φέρνει ο καύσωνας.

«Συναγερμός» έχει σημάνει σε πολλούς Δήμους ενόψει του κύματος καύσωνα με τις ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία και πρόωρη αποχώρηση μαθητών από Νηπιαγωγεία και Δημοτικά να διαδέχονται η μια την άλλη.

Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ξεκαθαρίζεται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας την ευθύνη για την αναστολή των σχολικών μονάδων λόγω καύσωνα έχουν αποκλειστικά οι Δήμοι με την υποσημείωση ότι από τις όποιες ανακοινώσεις γίνονται για κλειστά σχολεία εξαιρούνται Γύμνασια λόγω εξετάσεων και Λύκεια λόγω Πανελληνίων 2024. Το χρονοδιάγραμμά τους ως προς τις εξετάσεις είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο οπότε θα δοθούν μόνο κατευθυντήριες οδηγίες για την καλύτερη ασφάλεια των μαθητών και την απρόσκοπτη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας.

Κλειστά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στο Δήμο Τρικκαίων μετά τις 11:30

Ο Δήμος Τρικκαίων λαμβάνει μέτρα για τον επερχόμενο καύσωνα και τη προστασία πολιτών, παιδιών, εκπαιδευτικών αποφασίζοντας ότι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργούν μέχρι τις 11:30, κατά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων. Τα ΚΔΑΠ «ΣΤΑΘΜΟΣ», «ΦΡΟΥΡΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ» παραμένουν κλειστά το τριήμερο 11, 12, 13 Ιουνίου 2024. Στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» η α΄ βάρδια θα λειτουργεί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ δε θα λειτουργήσει η β΄ βάρδια, το ίδιο διάστημα (11, 12, 13 Ιουνίου).