Παιδεία

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Τι ώρα θα βγουν τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Πανελλήνιες 2024 ΓΕΛ: Τι ώρα θα βγουν τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία
Φινάλε για τις Πανελλήνιες 2024 στα ΓΕΛ με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

Η τελευταία μέρα για τις Πανελλήνιες 2024 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ είναι αφιερωμένη στην εξέταση μαθημάτων προσανατολισμού. Ειδικότερα, σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι υποψήφιοι προσέρχονται στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων το αργότερο μέχρι τις 08:00 π.μ, ενώ το Υπουργείο Παιδείας δίνει στη δημοσιότητα τα θέματα λίγο μετά τις 10.00 μέσα από την ιστοσελίδα του και ταυτόχρονα τα θέματα δημοσιεύονται και στο Dnews.

Πανελλήνιες 2024: Πότε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και των βάσεων εισαγωγής

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων, οι οποίοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε την Παρασκευή 28 Ιουνίου, είτε τη Δευτέρα 1η Ιουλίου.

Την ίδια ώρα και μέρα της ανακοίνωσης, οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση results.it.minedu.gov.gr και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Σημειώνεται, ότι οι υποψήφιοι όταν κληθούν να δηλώσουν τα τμήματα προτίμησης στο Μηχανογραφικό θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν μόνο τα τμήματα, στα οποία θα έχουν πρόσβαση. Συγκεκριμένα κάθε υποψήφιος θα βλέπει τα τμήματα εκείνα, για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων του είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την ΕΒΕ κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών. Ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται η ανακοίνωση για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ.