Παιδεία

Πανελλήνιες 2024 ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές

Πανελλήνιες 2024 ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές
Οι μαθητές των ΕΠΑΛ συνεχίζουν τις Πανελλήνιες 2024. Δείτε πρώτοι τα θέματα και τις απαντήσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Εν μέσω καύσωνα και αυξημενων θερμοκρασιών, οι μαθητές των ΕΠΑΛ παίρνουν την σκυτάλη για τις Πανελλήνιες 2024 από τα ΓΕΛ που ολοκλήρωσαν χθες τις εξετάσεις και σήμερα δίνουν το προτελευταίο μάθημα ειδικότητας. 

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων μετράνε πλέον αντίστροφα για την ολοκλήρωση των εξετάσεων, διαγωνιζόμενοι σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουνίου στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.

Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα, οι μαθητές πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες αυστηρά μέχρι τις 08:00 π.μ., με την ώρα έναρξης εξέτασης για τις Πανελλήνιες 2024 να ορίζεται στις 08:30 π.μ.

Πανελλήνιες 2024 - ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις στα σημερινά μαθήματα ειδικότητας

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα των ΕΠΑΛ σε Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυσιπλοΐα ΙΙ, Ναυτικές Μηχανές.. Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι θα γίνει λίγο μετά τις 10 το πρωί από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Μετά την σημερινή εξέταση, οι μαθητές των ΕΠΑΛ διαγωνίζονται αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου στα κάτωθι πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ειδικότητας: Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚΙΙ), Ψηφιακά Συστήματα. Τέλος, θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους την επόμενη Δευτέρα, στις 17 Ιουνίου.

Πανελλήνιες 2024 και καύσωνας: Όλα τα έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν σήμερα στην εξέταση των ΓΕΛ

panellinies 2024 1162 eurokinissi 2f845

Το Υπουργείο Παιδείας εξαιτίας της έλευσης του καύσωνα και με γνώμονα την ασφαλή και ανεμπόδιστη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 και την διασφάλιση της υγείας των μαθητών απέστειλε σε όλα τα σχολεία εξεταστικά κέντρα έκτακτη εγκύκλιο με συστάσεις για προστατευτικά μέτρα για τον καύσωνα την ώρα της εξέτασης των μαθητών.  Ειδικότερα για το πλαίσιο των Πανελληνίων 2024 προτείνονται τα κάτωθι μέτρα:

  • Να χρησιμοποιηθούν, όπου υπάρχει δυνατότητα, σκιερές και δροσερές αίθουσες, καθώς και αίθουσες που διαθέτουν κλιματιστικά, ανεμιστήρες δαπέδου, όπου υπάρχουν. Οι χώροι πρέπει να είναι καλά αεριζόμενοι και να γίνεται χρήση ηλιοπροστασίας στα παράθυρα (π.χ. κουρτινών και λοιπών προστατευτικών καλυμμάτων).
  • Να υπάρχει ευχέρεια στη διάθεση νερών και χυμών στους μαθητές/ μαθήτριες,με μέριμνα κυρίως των Σχολικών Επιτροπών.
  • Τέλος, σε περίπτωση υπερφόρτωσης του δικτύου παρακαλούνται οι ΠΔΕ και οι ΔΔΕ να βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις αυξομείωσης της τάσης του ρεύματος, να μη γίνονται διακοπές ρεύματος και να αποκαθίστανται άμεσα τυχόν βλάβες.