Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Αυλαία για τις εξετάσεις με Ιταλικά, τα σημερινά θέματα

Πανελλήνιες 2024: Αυλαία για τις εξετάσεις με Ιταλικά, τα σημερινά θέματα
Οι μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ εξετάζονται για τελευταία φορά για τις Πανελλήνιες 2024, τα σημερινά θέματα στα Ιταλικά και η διαδικασία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι Πανελλήνιες 2024 ρίχνουν αυλαία σήμερα με την εξέταση για το τελευταίο από τα Ειδικά Μαθήματα, τα Ιταλικά. Η εξέταση του μαθήματος είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8:30 με τους υποψήφιους να πρέπει να προσέλθουν το αργότερο μέχρι τις 8 στα εξεταστικά κέντρα.

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στα «Ιταλικά»

Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι, θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Για να δείτε τα θέματα του μαθήματος "ΙΤΑΛΙΚΑ" πατήστε εδώ

Εξεταστικά Κέντρα Ειδικού Μαθήματος ξένης γλώσσας «Ιταλικά»

α) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, θα εξεταστούν στην ΑΘΗΝΑ, στο Ε.Κ. του συγκροτήματος 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης -2ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης - 3ου Γενικού Λυκείου Νέας Σμύρνης - 3ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης (Νικομηδείας 7- 9, Νέα Σμύρνη, Τ.Κ. 17124).

β) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ), Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εξεταστούν στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στο Ε.Κ. του 15ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης (Καρόλου Ντηλ 24, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54623).

γ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης θα εξεταστούν στο ΡΕΘΥΜΝΟ στο Ε.Κ. του 3ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνου (Λ. Κουντουριώτη 1, Ρέθυμνο, Τ.Κ. 74132).

δ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας και Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου θα εξεταστούν στην ΠΑΤΡΑ στο Ε.Κ. του 6ου Γενικού Λυκείου Πατρών (Νόρμαν 57, Πάτρα ,Τ.Κ. 26223).

ε) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα εξεταστούν στη ΛΑΡΙΣΑ, στο Ε.Κ. του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθ. Γαζή, Λάρισα, Τ.Κ. 41222).

στ) Όλοι οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση σε Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου καθώς και σε Λύκεια των Δ.Δ.Ε. Γρεβενών, Δ.Δ.Ε. Κερκύρας και Δ.Δ.Ε. Λευκάδας θα εξεταστούν στα ΙΩΑΝΝΙΝΑ στο Ε.Κ. του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ιωαννίνων (Τέρμα Δωδώνης , Ιωάννινα, Τ.Κ. 45221).

Αποτελέσματα Πανελληνίων 2024: Μετά τις 13:00 ανακοινώνονται οι βαθμοί – Πώς θα ενημερωθούν οι μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι σήμερα μετά τις 13:00 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα Πανελληνίψν 2024 Γενικών Ενιαίων Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Επιπλέον, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.  Η ανάρτηση των βαθμολογιών στο results.it.minedu.gov.gr θα γίνει τυπικά στις 13:00 αλλά η σταδιακή τους ανάρτηση θα γίνεται από νωρίς το πρωί ώστε στις 13:00 να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον έχουν ήδη υποβάλει σχετική αίτηση.